Δημοτικό συμβούλιο: Εγκρίθηκε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ

Εγκρίθηκε χθες, αργά το βράδυ, από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατατέθηκε στο Σώμα και αφορά τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα με συνεχόμενες κινητοποιήσεις για να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους. Δύο χρόνια τώρα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το εργοστάσιο. Με προσχήματα προσπαθούν να ξεπουλήσουν τη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, αφού η ΛΑΡΚΟ εκμεταλλεύεται το σύνολο των νικελούχων μεταλλευμάτων της χώρας.
Μαζί με τις απολύσεις, έρχεται λοιπόν και το ξεσπίτωμα δεκάδων οικογενειών. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους αλλά οι κυβερνήσεις που παραδίδουν το μεταλλευτικό πλούτο της χώρας στα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου. Στεκόμαστε αρωγοί στο μέτωπο αντίστασης των εργαζομένων που συγκροτείται απέναντι στο κυβερνητικό τελεσίγραφο που ρίχνει στην ανεργία τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους ξεσπιτώνει!
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που διεκδικούν:
1. Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.
2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
3. Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που τους χρωστά ο εργοδότης».