Τίποτε δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες” – Το Σωματείο Οδηγών -Χειριστών και το Σωματείο Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου χαιρετίζουν τη μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνταγμα και απαντούν σε όσους “συκοφαντούν αυτούς που συμμετείχαν”

Το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών και το Σωματείο Υπηρεσιών Καθαριότητας  χαιρετίζουν τη μεγάλη κινητοποίηση – αυτοκινητοπομπή από την Πάτρα στην Αθήνα, που διοργάνωσαν η Δημοτική Αρχή της Πάτρας μαζί με το Εργατικό Κέντρο και 130 ακόμη φορείς της πόλης μας.

Τα Σωματεία μας,  συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό. Τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις, αφορούν το σύνολο της πόλης μας, αλλά και ιδιαίτερα τις δικές μας διεκδικήσεις  ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική, που χτυπάει το λαό, στερεί χρηματοδότηση στους Δήμους, απαγορεύει τις προσλήψεις θέλοντας να παραδώσει  τις δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες (βλέπε Αττική Οδό).

Οι δεκάδες οδηγοί, χειριστές και εργάτες  του Δήμου Πατρέων συμμετείχαν εθελοντικά στην αυτοκινητοπομπή, με βάση την απόφαση των Σωματείων μας και την απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Λυπούμαστε που  υπάρχουν δυνάμεις, που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο  και δεν συμμετείχαν σε αυτή την κινητοποίηση, που αφορά στο σύνολο των αναγκών της πόλης μας και των κατοίκων της.

Λυπούμαστε, διπλά, που συκοφαντούν αυτούς που συμμετείχαν όπως τους εργαζόμενους του Δήμου. Βέβαια αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία αγωνία για το πώς λειτουργούν καθημερινά οι υπηρεσίες, με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει.

Δεν έχουν αγωνία για την ακρίβεια, τα κομμένα ρεύματα, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Τους καταλαβαίνουμε, τα κόμματα που εκπροσωπούν και  κυβέρνησαν, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ένα στόχο: Το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και οι δήθεν «ανεξάρτητες», «αυτοδιοικητικές» και «ακομμάτιστες»
παρατάξεις συστρατεύτηκαν  ενάντια στην κινητοποίηση αυτή, δίνοντας χέρι υποστήριξης στην Κυβέρνηση.

 

Συνάδελφοι, ο αγώνας για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, των δικαιωμάτων και των αναγκών μας είναι αδιαπραγμάτευτος! Συνεχίζουμε ενωμένοι, για τα δίκια μας, για υπηρεσίες προς όφελος του συνδημοτών μας.

 

Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες.