Χαιρετισμός του Δ. Σπαρτινού στην εκδήλωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (VIDEO)

Στην εκδήλωση με θέμα «Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά», που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Novotel», με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Σπαρτινός, Πανεπιστημιακός στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάτρας. Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να κάνω μια σύντομη παρέμβαση στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από τον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορούν να αναπτυχθούν μεγάλοι λαϊκοί αγώνες και ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν 4 αποφασιστικές εκλογικές αναμετρήσεις (Δημοτικές και Περιφερειακές, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές εκλογές).

Σ’ αυτή τη σημαντική για μένα μέρα, θέλω να επισημάνω πως όταν το 1991 αποχώρησα από το ΚΚΕ, διαφωνούσα σε θέματα τακτικής και στην τότε τοποθέτησή του για την αντεπαναστατική ανατροπή στις σοσιαλιστικές χώρες. Είχα όμως διατυπώσει τη συμφωνία μου με την κομμουνιστική ιδεολογία, τη διδασκαλία των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, τον προλεταριακό διεθνισμό και το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, απαλλαγμένο από λαθεμένες ερμηνείες που οδηγούν σε στρεβλώσεις.

Θα σας φανεί παράξενο ότι σ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής μου στον Συνασπισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΛΑΕ, επέμενα και υποστήριζα τις παραπάνω αρχές. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι είχα αυταπάτες, εφόσον συνέχιζα να είμαι μέλος τους.

Στο διάστημα των 27 χρόνων που πέρασαν από την αποχώρησή μου από το ΚΚΕ, μελετούσα τις Θέσεις του και συζητούσα με δεκάδες συντρόφους στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, είχα την τύχη να ανταλλάσσω τις σκέψεις μου με αγαπητούς συντρόφους, στελέχη του ΚΚΕ, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των απόψεών μου και στη σημερινή μου στάση.

Έχω καταλήξει λοιπόν ότι είναι η ώρα που όλοι οι έντιμοι αριστεροί άνθρωποι οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος την “κατάθλιψη της ήττας” και την αποστράτευση, να δούμε κατάματα πως η επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές οδηγεί στη συνέχεια του λάθους και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, είναι το πιο εύστοχο βόλι, για να αρχίσει να ανατρέπεται ο αρνητικός ταξικός συσχετισμός.

Για τους παραπάνω λόγους, παρά κάποιες διαφωνίες μου σε Θέσεις του ΚΚΕ για θέματα τακτικής και ορισμένα θεωρητικά ζητήματα και συμφωνώντας με την ιδεολογία και τη στρατηγική του, θεωρώ ότι αυτό το Κόμμα είναι η πιο συνεπής, καλά οργανωμένη και ελπιδοφόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας και γι’ αυτό στηρίζω τις επιλογές του σε όλες τις εκλογές.

Φυσικά, στηρίζω τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τον Κώστα Πελετίδη στο Δήμο της Πάτρας και το Νίκο Καραθανασόπουλο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».