Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με θέμα: «Υπερασπιζόμαστε την υγεία του λαού, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η συγκέντρωσή σας αυτή αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα, αυτό της υγείας, που είναι από τα σπουδαιότερα της ζωής.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια συνεχή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λαού μας. Και μόνο εξαιτίας της ανεργίας για παράδειγμα και της φτώχιας έχουμε βλάβη στην υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι μειώνεται ο μέσος όρος ζωής εξαιτίας αυτόν των ζητημάτων. Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν οι δυνατότητες να έχει ο λαός τα πάντα. Υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε κάτοικος αυτού του πλανήτη να έχει υγεία, να υπάρχουν εμβόλια για όλους, να υπάρχει πρόληψη για όλο τον κόσμο, να έχουμε τα φάρμακά μας, η επιστήμη είναι στο απόγειό της, οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Όμως τα ζητήματα της υγείας του λαού θεωρούνται έξοδα, άρα δεν θεωρούνται αναγκαία. Αυτά τα ζητήματα απασχολούν και το Δήμο μας κι εμένα προσωπικά. Καθημερινά στο Δημαρχείο, βλέπουμε ανθρώπους απογοητευμένους, που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ένας που θα χρειαστεί σήμερα χειρουργείο θα το βρει αμέσως; Εάν απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα πόσα χρήματα χρειάζεται; Υπάρχουν αυτά τα χρήματα; Σήμερα θα έπρεπε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα φάρμακα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Σήμερα υπάρχει συμμετοχή, έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώσουν τη συμμετοχή; Όταν κανείς δεν έχει να πληρώσει παρατά τα φάρμακα με αποτέλεσμα να τελειώνει η ζωή του. Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει.

Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία που έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε, με τη πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας.