Το θέμα της συμπαράταξης στους εργαζομένους του ομίλου Sollar Cells Hellas Α.Ε. και Soltech Α.Ε. έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του

Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κο. Γιαννακόπουλο Δημήτριο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨της συμπαράστασης στους εργαζομένους του ομίλου Sollar Cells Hellas Group S.A. στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών , Sollar Cells Hellas Α.Ε. και Soltech Α.Ε. ¨.

Η εταιρία Sollar Cells, που δραστηριοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, προχώρησε στις 28 Φλεβάρη σε εκδικητική απόλυση του Σπύρου Τυροδήμου, εργάτη στο εργοστάσιο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην οργάνωση εργατών στο κλαδικό σωματείο Μετάλλου και στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου. Μετά από μια εβδομάδα ακολούθησε και νέα απόλυση εργάτη, ιδρυτικού μέλους του επιχειρησιακού σωματείου. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των απολυμένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ανέρχεται στους πέντε (5) εργάτες.

Η Solar Cells, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει επιδοτηθεί με διάφορους τρόπους από κρατικά κονδύλια και ευρωπαϊκά προγράμματα με ποσά ύψους 50.000.000 €. Για την εταιρία έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την μη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων και μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο.

Η εταιρία βασίζεται στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της ΕΕ. Στην ουσία κάνει πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Είναι ζωντανή απόδειξη για το τι σημαίνει η «πράσινη ανάπτυξη» που προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων συμπαρίσταται στους απολυμένους εργαζόμενους και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους. Θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την συνδικαλιστική οργάνωση των εργατών, την προσπάθειά της να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους με στήσιμο εργοδοτικού σωματείου.

Πάτρα 21 / 03 / 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1 Σχόλιο

  1. Πριν λίγες μέρες απολύθηκαν άλλοι 23 εργαζόμενοι, νομότυπα, έληγε η σύμβασή τους. Ανάμεσά τους και αρκετά μέλη του Σωματίου που ακόμα δεν έχει εγκριθεί από τα δικαστήρια. Ταυτόχρονα, η επιχείρηση προχωράει σε συνεντεύξεις για να προσλάβει άλλους στη θέση των 23. Ο δήμος τι λέει; Τι προτίθεται να κάνει;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.