Το θέμα: ¨των προσφύγων που ζουν στην πόλη μας, μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους¨ έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η “Λαϊκή Συσπείρωση”

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του

Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κο. Γιαννακόπουλο Δημήτριο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨των προσφύγων που ζουν στην πόλη μας, μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους¨.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην πόλη μας, οι εντάσεις, τα επεισόδια, προκαλούν έντονη ανησυχία. Όλα αυτά συνεχίζονται εδώ και 15 χρόνια. Οι αιτίες είναι γνωστές. Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων, των πολυεθνικών που στερούν από τους λαούς δικαιώματα, πατρίδα, δουλειά που τους οδηγούν στο δρόμο της προσφυγιάς. Δεν θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν δεν τους υποχρέωναν να δουλεύουν για 1-2 δολάρια την ημέρα, αν κάθε 3 δευτερόλεπτα ένα παιδί δεν πέθαινε από την πείνα. Δεν θα ξενιτεύονταν αν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ δεν τους κατακρεουργούσαν είτε με τα πολεμικά, είτε μα τα οικονομικά «βομβαρδιστικά» τους. Μαζί τους συμμετέχει και η Ελλάδα. Ο ελληνικός στρατός έφθασε στο Αφγανιστάν, 300.000.000 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο ελληνικός λαός για την στήριξη των επεμβάσεών τους.

Είναι κατανοητό ότι όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα απειλούνται με αφανισμό, η αναζήτηση δρόμων για την διασφάλιση της ζωής θα συνεχίζεται. Αυτή εξ’ άλλου είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Τους ίδιους δρόμους ακολούθησαν και οι Έλληνες μετανάστες στις στοές του Βελγίου, στα εργοστάσια της Γερμανίας, στην ξενιτιά της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Τον Οκτώβριο του 2008 η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αποφάσισε την εφαρμογή αυστηρότερων αντιμεταναστευτικών μέτρων, ανάμεσα στα άλλα, ενίσχυε τους μηχανισμούς φύλαξης των συνόρων των κρατών – μελών της ΕΕ, σε μια κατεύθυνση να μπαίνουν σε αυτήν μόνο τα εργατικά χέρια που ήταν απαραίτητα στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, είτε ως φτηνό εργατικό δυναμικό, είτε ως δυναμικό υψηλής ειδίκευσης. Προηγήθηκαν μια σειρά οδηγίες επιβολής αυστηρών όρων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, τα βιομετρικά διαβατήρια, αποφάσεις για το σύστημα αυτοποιημένων συνοριακών ελέγχων, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου – εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών, το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων. Τα μέτρα της ΕΕ εφαρμόζονταν κατά γράμμα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Το 2009 ήρθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, διά στόματος Μ. Χρυσοχοΐδη, διακήρυξε: «Η νέα πολιτική είναι μηδενική ανοχή στην παράνομη είσοδο στη χώρα».

Την περασμένη άνοιξη, τα μέτρα ενισχύθηκαν με την εγκατάσταση στη χώρας μας του Frontex. Του μηχανισμού, δηλαδή, που με την υποδομή του θα «διύλιζε» τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά, ώστε να καθίστανται νόμιμοι εκείνοι που επιλέγονται ως απαραίτητοι για τις ανάγκες της οικονομίας των καπιταλιστών. Άλλωστε, αυτός είναι και ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ. Να αυξηθεί η ελεγχόμενη κινητικότητα μεταναστών, να ελέγχεται η «εισαγωγή» τους, να ενσωματωθούν στο σύστημα του κεφαλαίου, σαν πιο ευάλωτοι σε ακραίες μορφές εκμετάλλευσης, ως «νόμιμοι» μετανάστες. Γι’αυτό και ο τωρινός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χ. Παπουτσής, επιμένει στο διαχωρισμό τους σε «νόμιμους» και «παράνομους».

Στόχος ΕΕ και κυβέρνησης είναι να επιβληθεί αυτός ο διαχωρισμός. Αυτό εξυπηρετούν αυτά τα μέτρα, όπως, άλλωστε, και το μέτρο της χορήγησης ιθαγένειας, χωρίς δικαιώματα, σε κατηγορίες αλλοδαπών. Σε αυτά προστίθενται η συγκρότηση αυτοτελούς υπηρεσίας ασύλου, που θα εφαρμόσει την πολιτική της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων, πλαισιώνοντας μηχανισμούς καταστολής όπως ο Frontex, αλλά και η εφαρμογή της «οδηγίας της ντροπής» σε βάρος των μεταναστών, για τους οποίους προβλέπονται βίαιες επαναπροωθήσεις, πολύμηνες φυλακίσεις, απαγορεύσεις εισόδου σε χώρες – μέλη της ΕΕ. «Κερασάκι» στην τούρτα είναι ο φράχτης μήκους 12,5 χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα που θα έχει ύψος 3,5 μέτρα, θα διαθέτει, δε, σύγχρονα μέσα ανίχνευσης.

Γι’αυτούς τους λόγους το ελληνικό κράτος με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν τους δίνουν πολιτικό άσυλο, δεν γίνεται αναγνώριση προσφυγικού καθεστώτος. Ακολουθούσαν και ακολουθούν αντιμεταναστευτική πολιτική, δημιουργούν κατασταλτικό κλοιό σε βάρος τους, στηρίζουν και προωθούν τις επιλογές της ΕΕ, μαζί με το ΛΑΟΣ, παίζουν το ρόλο του χωροφύλακα που τους προστατεύει. Μ’αυτή τη «λογική» το 2009 εξέδωσαν 11 θετικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου σε 29.501 υποθέσεις (ποσοστό 0,04%), ενώ υπήρξαν 25 θετικές αποφάσεις σε 870 υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό (ποσοστό 2,87%). Αντίστοιχα τα ποσοστά χορήγησης επικουρικής προστασίας ήταν 0,06% σε πρώτο και 1,26% σε δεύτερο βαθμό. Τα εκκρεμή αιτήματα εξακολουθούν να συσσωρεύονται, ξεπέρασαν στα τέλη του 2009, τον αριθμό των 48.000. Τα προβλήματα σε επίπεδο ενημέρωσης, διερμηνείας, διενέργειας συνεντεύξεων, αιτιολόγησης οξύνθηκαν. Χωρίς άσυλο, επικουρική προστασία οι πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα για εργασία, πρόσβαση σε υγεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Μπροστά σ’αυτό το αδιέξοδο, αναζητούν διαφυγή σ’άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, γι’αυτό βρίσκονται στην Πάτρα. Πολλοί απ’αυτούς θέλουν να ενωθούν με κοινότητες ομοεθνών τους, παιδιά-πρόσφυγες επιδιώκουν να ενωθούν με συγγενείς τους.

Έχει σημασία να ορίσουμε το περιεχόμενο του όρου πρόσφυγας. Οι πρόσφυγες είναι άτομα που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω δίωξης ή πολέμου. Ακόμα και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θεωρεί ότι οι μετακινήσεις των Αφγανών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπίπτουσες στον ορισμό του πρόσφυγα, μη απελάσιμου, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στην χώρα τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί την αντιμεταναστευτική της πολιτική με νομοθετική θωράκιση, αυξάνει τον κατασταλτικό κλοιό σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Η πολιτική αυτή βρίσκει σύμφωνη την παράταξη του κ. Δημαρά και του κ. Κατσιφάρα. Ο κ. Δημαράς εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή συναντήθηκε με το υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ικανοποιήθηκε από το ολοκληρωμένο σχέδιό του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, επανέλαβε ότι η ανοχή και η αντοχή της πόλης έχει εξαντληθεί και ότι η μόνη λύση είναι η αποθάρρυνση της προσέλευσης μεταναστών και η θωράκιση του λιμανιού. Ο «πλούτος» των ιδεών, και των «οραμάτων» της νέας Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις της αντιδημάρχου για τους μετανάστες στην εφημερίδα ΄΄Πελοπόννησος΄΄. Όπου εκδήλωσε τις προθέσεις της που κινούνται στην λογική του «εθελοντισμού», των «προγραμμάτων» και των ΜΗΚΥΟ για να απαλλαγεί το κράτος και η κυβέρνηση από την ευθύνη. Οι δηλώσεις της εμφανίζονται με «ανθρωπιστική» διάθεση, αλλά στην πραγματικότητα είναι άλλοθι για την εφαρμογή της αντιδραστικής νομοθεσίας, και ταυτόχρονα ζητεί «συνενόχους» στους λαϊκούς φορείς της πόλης. Αυτή η πολιτική διατυπώθηκε και εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε σήμερα. Τις ίδιες απόψεις είχαν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ο κ. Κατσιφάρας άνοιξε κι’άλλες πλευρές… η παράνομη μετανάστευση είπε επηρεάζει αρνητικά την τοπική οικονομία και την παραγωγή της… Η περιοχή είναι «φιλέτο» με μεγάλη επενδυτική αξία γι’αυτούς που έχουν τα χρήμα και θέλουν την περιοχή «καθαρή». Εξ’άλλου αυτή την πλευρά την γνωρίσαμε. Μετά την πυρπόληση του καταυλισμού στην Ευρώτα, ο χώρος που ήταν χαρακτηρισμένος ως πλατεία, αποχαρακτηρίσθηκε και πέρασε στην ιδιοκτησία μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, το τσιμέντο είναι σίγουρα πιο όμορφο και το χρήμα ακόμα περισσότερο.

Συμφωνούν με το τείχος που θέλει να ορθώσει η κυβέρνηση στον Έβρο, την ανάπτυξη της FRONTEX που καταλύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα πλωτά κέντρα «υποδοχής» όπου θα κρατούνται οι πρόσφυγες. Συμφωνούν με το σχέδιο νόμου που λέει ότι οι πρόσφυγες θα είναι «σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τους», δηλαδή φυλακισμένοι. Συμφωνούν με την κυβέρνηση που εφαρμόζει «με αποφασιστικότητα» τις απάνθρωπες και βάρβαρες οδηγίες της ΕΕ μετατρέποντας την Ελλάδα σε αιχμή του δόρατος κατά των μεταναστών.

Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική και οι εκπρόσωποί τους στον Δήμο με προσποιητή αθωότητα θα πουν «και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;». Μπορούσαν να κάνουν πολλά, τώρα αυτό που κάνουν είναι να χύνουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού. Έχουν βαρύτατες ευθύνες γιατί:

1)       Είναι με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που «εξανθρωπίζουν» πληθυσμούς, είτε δολοφονώντας τους, είτε προκαλώντας την εκδίωξη από τα εδάφη τους.

2)       Γιατί λένε ψέματα. Ψεύδονται όταν ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης των προσφύγων θα λυθεί με μέτρα αστυνομικά, με καταστολή, με «φράκτες». Ποτέ και πουθενά δε λύθηκε έτσι το πρόβλημα. Στην Αμερική δεν έβαλαν 12,5 χιλιόμετρα «φράκτη», άλλα 700 χιλιόμετρα ηλεκτροφόρα καλώδια στα σύνορα με το Μεξικό. Οι ΗΠΑ όμως συνεχίζουν να δέχονται κατά εκατομμύρια τους ισπανόφωνους μετανάστες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν την προσφυγιά το θέμα δεν αντιμετωπίζεται.

Σήμερα υπάρχει και ένας επί πλέον λόγος που επιδιώκουν να οξύνουν το θέμα των προσφύγων, θέλουν να ξεστρατίσουν τη λαϊκή οργή από την πολιτική τους. Δεν έχουν καμία αναστολή να ταΐσουν ακόμα και το φίδι του ρατσισμού, προκειμένου να φορτώσουν τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, που η καπιταλιστική κρίση δημιούργησε στους μετανάστες. Στοχεύουν στην «νομιμοποίηση» τέτοιων πρακτικών κατά του συνόλου του «εχθρού-λαού».

Υπάρχουν όμως και πατρινοί που καλοπροαίρετα ζητούν «να γίνει κάτι». Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά.

Το «κάτι» που πρέπει να γίνει δεν μπορεί παρά να είναι ανθρώπινο. Χωρίς «φράκτες» και «φυλακές». Χωρίς εμπόδια σ’αυτούς που θέλουν να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας οφείλει να αγωνιστεί και να απαιτήσει:

1.     Η Κυβέρνηση της χώρας μας άμεσα να ανακαλέσει τον Ελληνικό Στρατό που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σ’άλλες χώρες, η καταλήστευσή τους από τις πολυεθνικές. Είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα το να πρωτοστατήσει ο Πατραϊκός λαός στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή των προσφύγων.

2.     Απειθαρχία στις οδηγίες της ΕΕ, στον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και που εμποδίζει τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες.

3.     Έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να επιτραπεί η μετακίνησή τους προς την Ευρώπη. Να νομιμοποιηθούν και να πάρουν άσυλο όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας.

4.     Να δημιουργηθούν υποδομές και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης και πλωτές φυλακές φύλαξης των προσφύγων – με χώρους καλά οργανωμένους, με νερό, τουαλέτες, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση κλπ. Με λειτουργία υπηρεσίας επίλυσης των προβλημάτων των προσφύγων με διερμηνείς, νομικούς κλπ., αφού θα τους παρέχουν δε κάθε πληροφορία για όσα δικαιούνται (και είναι αυτά που προαναφέραμε) θα τους βοηθούν στη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους. Η λειτουργία αυτή θα έχει ως συνέπεια την συνεχή μείωση των προσφύγων, εφόσον θα έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα που θα τους επιτρέπουν να μετακινηθούν, να έχουν άδεια παραμονής, να εργασθούν.

Στην πόλη μας, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της αισθάνεται αγανάκτηση από το μαρτύριο των προσφύγων, από την εξαθλίωσή τους. Είναι αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους όπου γης, απαιτούν το σταμάτημα της καταλήστευσης των χωρών τους από τις πολυεθνικές, το σταμάτημα των πολεμικών επιχειρήσεων. Επιθυμούν την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, αλλά και την προαγωγή της συνύπαρξης και συμβίωσης με εργαζόμενους άλλων χωρών.

Πάτρα 19 / 01 / 2011

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

1 Σχόλιο

  1. Αθήνα, 06-02-2012,

    ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ….

    Κυριοι,-ες,

    Το τελευταίο καιρό συνέχεια ακούμε της δηλώσεις και αναγγελίες των υπουργών μας, ακόμα και πρόεδροι των κομμάτων πέρι απελάσεων των μη νόμιμων προσφύγων-μεταναστών, διώξεων, ….κα., όπως και αλλά παρόμοια.

    Για παράδειγμα, ο κος Καρατζαφέρης απο την μια λέει οτι οι πρόσφυγες – μετανάστες πρέπει να φύγουν απο την Ελλάδα και απο την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. (Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας) είναι υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.., έτσι θα τους διώξουμε-απελάσουμε τους ρακέντατους και τους ξυπόλυτους; Μπορεί να ισχυριστει οτι δημιουργηθηκε ο φορέας ή η εταιρεία αυτη για να γνωρίζουν το θεμα απο κοντά…κα. Όταν οποιαδήποτε αλλη Μ.Κ.Ο. απευθυνθει στη Δ.Α.Α. την παίρνει ο άνεμος και την συκώνει. Όταν είναι του μηχανισμού, αμέσως υπάρχει ανταπόκριση. Ενώ συστήθηκε ο φορέας είναι για οικονομικούς μετανάστες, αλλά ασχολείται με τους παράνομους πρόσφυγες και με την εύνοια του σημερινού συστήματος, δηλαδή του υφιστάμενου Υπουργού μας.

    Καλά θα μου πείτε, ότι αυτός οταν τα έλεγε αυτά δεν ήταν στην κυβέρνηση; Συμφωνώ και δεν διαφωνώ μαζί σας, αλλά τώρα το ΛΑ.Ο.Σ. ειναι στην κυβέρνηση και τι έκανε;
    Το αίτημα του ασύλου, στην Χώρα του φωτός και του λίκνου του πολιτισμού το απολαμβάνουν οι τυχοδιώκτες, οι τυχαρπαστει και οι καλοβουλεμένοι. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που όντος χρειάζονται την επικουρική προστασία της Χώρας μας. Αλλά, μάταια περιμένουν και θα περιμένουν με το υπάρχον σύστημα.
    Ώστε για την κατάληψη της Νομικής, σ’ αυτό το σημείο εχει απόλυτα δίκιο. Διότι, πολύ είναι εκείνει που χρησημοποιουν τους ανθρώπους αυτούς για διάφορα οφέλει των ιδίων πρώτα και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο.
    Τώρα, ας έρθουμε στην δήλωση του κου Υπουργου μας. Ο κύριος Υπουργός μας, κανέναν παράνομο μετανάστη δεν μπορεί να διώξει και ας λέει ότι θέλει στην Βούλη των Ελλήνων ή στον τύπο. Ευτυχώς που υπάρχουν παιδιά μέσα στην ΕΛ.ΑΣ, που έχουν κάνει την νυχτα μέρα και χωρίς να αμοιβονται για το εργο που προσφέρουν για το σκοπό αυτό. Γιατί αγαπανε την δουλειά τους και την πατρίδα μας. Απο την άλλη πλευρά οι άνθρωποι αυτοι δεν γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εάν το γνώριζαν το θεσμικό πλαίσιο της Χώρας μας, θα είχαμε τέτοια προβλήματα, που ουτε μπορούμε να τα φανταστούμε στο υπνο μας. Αλλά, ευτυχώς το σύστημα που υπάρχει και τους φέρνει στην Χώρα μας αυτό θέλει, δηλαδή να υπάρχει το μπάχαλο και απο αυτήν την ρεμούλα τα οικονομάνε γερά. Αλλά, «η γλώσσα κόκκαλο δεν έχει και κόκκαλο τσακίζει» έλεγαν οι πρόγονοι μας.

    Απο την άλλη πλευρά είναι τυχερος ο Υπουργός μας. Πρώτον, αρχικά κανένας δεν ήρθε για να μένει εδώ και αφού δούν οτι δεν μπορούν να φύγουν (Συνθήκη του Δουβλίνου) απο την Χώρα μας, τότε απευθύνονται στην Δ.Α.Α. και αυτο που κάνουμε ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να πληρώνουμε για τα εισητήρια τους και εάν τους δώσουμε ένα χαρτζιλικη στο χέρι τους, έχει καλώς. Αλλά, πόσοι είναι αυτοί;…. Δεύτερον, είναι πολύ τυχερός και δίπλα σ’ αυτον και όλοι μας. Ας μήν ηταν η οικονομική ύφεση, τότες τι θα γινόταν στην χώρα μας; Ίσως, η οικονομική κρίση είναι «η ευλογία του Θεού» για το τόπο μας, απέναντι σ’ αυτή την λέλαπα και μάστιγα του αιώνα.

    Ο κος Υπουργός μας, πρέπει να συνεργαστει με το ΥΠ/ΔΚ, προκειμένου να βγεί ένας νόμος και οι απελάσεις να υλοποιουνται αυθημερών γι’ αυτούς που διαπράτουν εγκλήματα σ’ αυτο το τόπο μας. Όταν ένας κάνει ένα έγκλημα ή κακούργημα την άλλη μέρα, πρέπει να πάει στην Χώρα του και όχι να τους βάζουμε «στέριση εξόδου» απο την Χώρα μας και να τους αφήνουν ελεύθερους. Όπως δεν κάνει να τους κρατάμε στις φυλακές και να τους ταιζουμε. Διότι στην εποχή που ζούμε, δεν ειναι λίγοι εκείνει που ρωτάνε. Τι πρέπει να κάνω, για να βγάλω το χειμώνα; Γνωρίζεται τι σημαίνει αυτό; Είναι πάρα πολύ που ψάχνουν να την βγάλουν το χειμώνα και το καλοκαίρι «έχει ο Θεός» που λέμε.

    Μέσα σ’ αυτά πλαίσια όσο καταυλισμους, φυλακές, ξενώνες και κρατητήρια να έχουμε, ώς Χώρα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το όγκο των μεταναστών και προσφύγων. Ούτε η FRONTEX είναι λύσει, διότι ειναι ενα είδος κυανοκρινοι στην Θράκη μας, αλλά ούτε με τοίχους γίνεται αυτό. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής και μία σωστή μέθοδος απέναντι σ’ αυτήν την λέλαπα που ζούμε ώς Χώρα.

    Όμως, αυτούς που μπορούν και προσπαθούμε να διώξουμε ως Χώρα, δεν είναι οι παράνομοι, αυτοί έτσι και αλλιώς στο ήλιο μοιρα δεν έχουν, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι για τα θέματα αυτά, αλλά είαι οι νόμιμοι μέχρι εχθές και μετά απο τις ίντριγκες και μεθόδους μας, σήμερα κατάντησαν να είναι νόμιμη και παράνομη. Είναι μία μέθοδο Ελληνική και όλα τα άλλα είναι παραμύθια που ακούμε και ακούτε.

    Όμως, μέσα σε μία δημοκρατιή Χώρα λύσει πάντοτε υπάρχει, αρκεί να θέλουμε τήν λύσει. Σήμερα, αυτήν τη λύσει που μας προτείνουν, που υπάρχει και εφαρμόζεται απο την τέως και παρούσα κυβέρνηση μας, δεν την θέλουμε ως λαός, αλλά ούτε ώς Χώρα. Διότι, έχουμε φτάσει στο Αμήν, απο τους «διαβάτες» σ’ αυτό το τόπο μας.
    Φιλικά,
    Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
    Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
    m.imam61@yahoo.gr

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.