Το ανοικτό θέατρο στον Ριγανόκαμπο και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ

Έχουμε έγκαιρα τονίσει, ότι η «Πολιτιστική» δεν αποσκοπούσε στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής παραγωγής στην Πάτρα, ούτε στο να αποκτήσει η πόλη υποδομές, που να καλύψουν διαχρονικά βασικές και πραγματικές ανάγκες.

Επίσης καταγγείλαμε, ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και τώρα της ΝΔ, καθώς και οι αντίστοιχες Δημοτικές τους Παρατάξεις χειραγωγούσαν τον λαό, βομβαρδίζοντάς τον με μεγαλεπήβολα έργα, που θα οδηγούσαν στην «ανάπτυξη» της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα δεν ασκούσαν πολιτική διάθεσης αντίστοιχων κονδυλίων.

Σήμερα, που αποδεικνύεται «του δικού μας λόγου το αληθές» και ότι οι «σχεδιασμοί» του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αντίστοιχων Δημοτικών Παρατάξεων ήσαν έωλοι, σηκώνεται νέος κουρνιαχτός σχετικά με την κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η πολιτική απάτη.

Η Δημοτική μας Κίνηση συμφώνησε ευθύς εξαρχής το Ανοικτό Θέατρο να γίνει στο Ριγανόκαμπο και όχι στη Σαμακιά, όπως είχε αποφασίσει αρχικά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Τα χρήματα, που έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση είναι 7 εκατομμύρια ευρώ, και από αυτά προτείναμε να δαπανηθούν 3 έως 4 εκατομμύρια ευρώ, που φθάνουν και περισσεύουν για ένα λιτό και λειτουργικό θέατρο 2.500 με 3.000 θέσεων, το οποίο μπορεί άριστα να καλύψει όλες τις προβλεπόμενες σχετικές ανάγκες της πόλης. Σημειωτέον ότι το 850 θέσεων κλειστό Θέατρο του Λαδόπουλου κόστισε 1,6 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την μελέτη.

Εμείς απαιτήσαμε και απαιτούμε με τα υπόλοιπα χρήματα, τα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη και κατασκευή έργων διαμόρφωσης όλου του δυτικού της περιμετρικής παλαιού σκουπιδότοπου, για να αποτελέσει η περιοχή ένα ισχυρό πόλο έλξης για εκδρομές σχολείων και άλλου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αντί αυτής της πρότασής μας η παράταξη του ΠΑΣΟΚ προχώρησε μόνη της στην έγκριση της προμελέτης Ανοικτού Θεάτρου 3.000 θέσεων στον Ριγανόκαμπο, με τέτοιου απίστευτου όγκου σκηνή και υποστηρικτικούς χώρους, που αντιστοιχούν σε 20 πολυκατοικίες – όγκου δηλαδή, που ανάλογος δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ίσως δε και παγκόσμια. Άλλωστε ως κατασκευή δεν καλύπτει προφανώς πραγματικές ανάγκες, ούτε θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητές του ποτέ,πέρα από το ότι δεν υπάρχουν και τα σχετικά κονδύλια για το χτίσιμό της. Χαρακτηριστικά, εξάλλου,προβλέπονται μόνο 152 θέσεις στάθμευσης και καμιά απολύτως ευρύτερη διαμόρφωση της περιοχής του παλαιού σκουπιδότοπου και των δρόμων.

Εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατασπατάληση 18 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο και μόνο για να υπάρχει μια τέτοιου μεγέθους σκηνή, που μόνο στους μεγαλοεργολάβους θα προσπορίσει κέρδη, ενώ θα είναι αδύνατο να συντηρηθεί στο μέλλον η λειτουργία της.

Η απόλυτα συμβατή με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της πόλης πρότασή μας διαστρεβλώθηκε από διάφορους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Εγλυκάδας, οι οποίοι διαδίδουν ήδη προεκλογικά από το περυσινό καλοκαίρι ψευδώς ότι αρνούμαστε την εκεί χωροθέτηση του θεάτρου.

Αλλά το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

Εμείς καλούμε τον Πατραϊκό Λαό, τους κατοίκους της εκεί περιοχής σε αγώνα για ριζική αναβάθμιση όλου του τεράστιου χώρου στον Ριγανόκαμπο, για να αποτελέσει αυτός μια μοναδική για την Πάτρα περιοχή αναψυχής.

Καλούμε να καταδικαστούν οι «μεγάλες ιδέες» της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ. Οι μόνοι, που χαίρονται από αυτή την υπόθεση είναι τα  μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα.