Τοποθέτηση του Ν.Καραθανασόπουλου για το λιμάνι στο Πλατυγιάλι και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, με το Ν. Καραθανασόπουλο υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, και τον υποψήφιο δήμαρχο Ξηρομέρου Μ. Βότση, οι οποίοι μίλησαν την Κυριακή 26/9 στο Μύτικα και στον Αστακό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συμφωνία που υπόγραψε η κυβέρνηση για το λιμάνι στο Πλατυγιάλι, αλλά και την απάτη με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε: «Το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Κατάρ αποτελεί μια συμφωνία που εξασφαλίζει και στα αραβικά κεφάλαια τη συμμετοχή τους στη ληστεία του λαού, της χώρας. Έρχονται να επωφεληθούν από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και από τα χειρότερα που έχει σχεδιάσει να πάρει. Η είσοδος των λεγόμενων επενδυτών στην ενέργεια, στις υποδομές, στον τουρισμό θα ωφελήσει μόνο τα ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου με τα οποία θα συνεργαστούν. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα και στη ζωή τους, γιατί θα εκμεταλλεύονται φτηνή εργατική δύναμη, θα εκτοπίζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα απολαμβάνουν δεκάδες δισ. ζεστό κρατικό χρήμα, θα έχουν αφορολόγητα κέρδη, θα καταλαμβάνουν κρίσιμες υποδομές και δημόσιες εκτάσεις αναγκαίες για το λαό, όπως στον Αστακό που προωθούν ενεργειακές επενδύσεις που αυξάνουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και υπηρετούν ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη μεταφορά ενέργειας στην περιοχή. Η δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης, είχε και θα έχει συνέπειες στην υπονόμευση και συρρίκνωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους οξυμένους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που συγκρούονται στην περιοχή για την κυριαρχία. Συνδέονται με τις ελληνοισραηλινές συμφωνίες και την προώθηση συμφερόντων ισραηλινών κεφαλαίων, αλλά και του ισραηλινών σχεδίων ενάντιων των λαών στην περιοχή, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Ο δρόμος της ανάπτυξης με οδηγό την ισχυροποίηση και τα κέρδη των μονοπωλίων, που πρεσβεύουν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία. Είναι ο δρόμος της κρίσης, του παρασιτισμού και των μεγάλων κινδύνων για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή. Ο λαός πρέπει να τον απορρίψει για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα πρέπει να καταδικάσει και να αποδυναμώσει με την πάλη και την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνουν δική του, λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι κρίσιμες υποδομές».

Επίσης τόνισε για τις Α.Π.Ε.: «Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες. Τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται ως μέσο για αποψιλώσουν την αγροτική παραγωγή και να ξεκληρίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Κοροϊδεύουν συνειδητά τους αγρότες με στόχο να προωθήσουν την αλλαγή της χρήσης και τη συγκέντρωση της γης και των ορεινών όγκων σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές που κρύβονται πίσω από τις Α.Π.Ε. Μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματικοί όμιλοι που θα τα στήσουν, αφού θα εισπράξουν άφθονο κρατικό χρήμα και θα πουλούν πανάκριβα το ρεύμα. Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη που τάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι υποψήφιοι τους, Α. Κατσιφάρας και Γ. Παπαναστασίου».

Ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο, να περάσει στην αντεπίθεση μαυρίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους συνδυασμούς που στηρίζουν. Ελπίδα και προοπτική  δίνει η ψήφος και η ενίσχυση της  «Λαϊκής Συσπείρωσης», των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, στους δήμους και στην περιφέρεια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.