Παραλία Ιτεών και παραλιακή ζώνη Πάτρας

Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας που ανήκει στον Ελληνικό λαό, δέχεται επίθεση «επενδυτών» για να μετατραπεί σε οικονομικό τους πλούτο. Τα δάση καίγονται, οι ακτές καταπατούνται, για να γίνουν εμπόρευμα προς παραγωγή κέρδους.

Η παράταξή μας όλα τα χρόνια υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο, ζητά την αξιοποίηση, λειτουργία, συντήρησή του επ’ ωφέλεια του λαού μας.

Ο Πατραϊκός λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι τους αγώνες μας για το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγυιά, την πλατεία Δροσοπούλου, την Ηρ. Πολυτεχνείου, τον Μόλο, τον Ριγανόκαμπο, ΚΕΤΧ, σκοποβολή Αγυιάς κλπ.

Στην περιοχή Ιτεών δαπανήθηκαν για έργα ανάπλασης 675 εκατ. δρχ, άλλα τόσα δόθηκαν για την ανάπλαση του κάμπινγκ του ΕΟΤ την ίδια ακριβώς περίοδο. Τα έργα αυτά καταστράφηκαν. Υπεύθυνες είναι οι Δημοτικές Αρχές  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από πίσω καραδοκούν οι «σωτήρες» οι «επενδυτές».

Όπου αναμείχθηκαν απέδειξαν στην πράξη ότι θα επιφέρουν καταστροφή του χώρου. Αυτό είναι πραγματικότητα και στην πλατεία Δροσοπούλου. Τα συμφέροντα των Πατρινών δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των «επενδυτών».

Το κυλικείο των 55 τ.μ. που νοικιάστηκε το 2001 δεν λειτούργησε ποτέ, γιατί ήταν μικρό και δεν ικανοποιούσε τις επενδυτικές φιλοδοξίες. Γι’ αυτό κατεστράφη και στην θέση του φτιάχτηκε άλλο 122 τ.μ., στον ίδιο χώρο φτιάχνεται δεύτερο κτίριο 154 τ.μ., ένα τρίτο 136τ.μ. καταστρέφεται ο περιβάλλον χώρος με περιφράξεις, συγκροτήματα καθιστικών κλπ.

Η Παράταξή μας ως όφειλε, έχοντας σε αντιστοιχία τις διακηρύξεις της με τις πράξεις της, παρενέβη στο Δ.Σ. της ΑΔΕΠ στις 23-06-2004 και έφερε ως κατεπείγον το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την…όπου ζήτησε την ακύρωση κάθε διαδικασίας που θα επέφερε την καταστροφή του χώρου. Θεώρησε πρόκληση την υπογραφή σύμβασης που θα ενοικίαζε τα παραπάνω κτίρια έναντι ενοικίου 586 ευρώ και για 21 χρόνια. Η πρότασή μας δεν πέρασε, την καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ ενώ ο κ.Δημαράς ψήφισε…

Το ίδιο κάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/07/2007 όπου ο κ.Φούρας με την παράταξη του κ.Φλωράτου επέμεναν στην συνέχιση των εργασιών παρά το ότι δεν είχαν καμία άδεια κατασκευής. Το θέμα έφεραν στην Βουλή αρχικά ο Παναγιώτης Κοσιώνης και η Λιάνα Κανέλλη και αργότερα ο Ν. Καραθανασόπουλος επειδή έκλεισε η Βουλή λόγω εκλογών.

Σ’ όλη την εξέλιξη απεδείχθη ότι οι «αντοχές» υπηρεσιών όπου (Κτηματική – Πολεοδομία) είναι περιορισμένες, της δε Κυβέρνησης μηδενικές. Η υπεράσπιση των ακτών και των δασών θα γίνει μόνο από τον λαό μας, οι διακηρύξεις των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι «αέρας» κοπανιστός.

Σήμερα οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Κτηματική, η Πολεοδομία αποδέχονται ότι όλα όσα έγιναν εκεί είναι παράνομα. Κατήγγειλαν την σύμβαση με τον ενοικιαστή.

Άμεσα να επανέλθει ο χώρος  όπως τους παρεδόθη το 2001. Τα σχέδια υπάρχουν, δεν χρειάζονται νέες μελέτες. Τις δαπάνες αποκατάστασης να αναλάβουν αυτοί που συμμετείχαν στην καταστροφή του χώρου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.