Παράδοση χώρου της παραλίας Ιτεών σε ιδιωτική εκμετάλλευση

Για να εξυπηρετηθούν «επενδυτικά» συμφέροντα οι Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ κατέστρεψαν έναν τέλειο διαμορφωμένο χώρο στην παραλία Ιτεών.

Το 2001 παρεδόθη στην Δημοτική Αρχή της ΝΔ, ο διαμορφωμένος χώρος της παραλίας Ιτεών που κόστισε στον Πατραϊκό λαό 675 εκατ. δρχ.

Αυτόν τον χώρο δεν τον απόλαυσαν οι πατρινοί, και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών, γιατί παρεδόθη σε εκμετάλλευση σε ιδιώτη. Ο ιδιώτης με βάση τα συμφέροντά του θεώρησε χρήσιμο να περιφράξει τον χώρο με λαμαρίνες και να προσπαθήσει να κτίσει πάνω στον αιγιαλό 420τ.μ. μαγαζί. Στην προσπάθειά του αυτή είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ. Με ενοίκιο 580 ευρώ τον μήνα και για διάστημα 25 χρόνων ο «επενδυτής» θα έκανε χρυσές δουλειές.

Όλα όσα γινόντουσαν σ’ αυτό το χώρο ήσαν παράνομα. Απεδείχθη ότι το συμφέρον του Πατραϊκού λαού, δεν ταυτίζεται με τα συμφέροντα των «επενδυτών». Βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση. Και αυτό απεδείχθη και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο κ. Φούρας «πείσθηκε» και επιχείρησε συνειδητά και με γνώση να στηρίξει τον «επενδυτή». Συνειδητά έλεγε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/07/2007 ισχυριζόμενος ότι κάνουν «Αποκατάσταση βλαβών αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων». «Επισκευή και αντικατάσταση πέργκολας χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων». Γιατί αυτά δεν είχαν κατασκευασθεί αλλά προσπαθούσαν να τα κτίσουν.

Η σημερινή «στροφή» του κ. Φούρα, οφείλεται στην εξέλιξη που πήρε η υπόθεση. Απεδείχθη το σύνολο των παρανομιών. Όσο και να θέλει να κρυφτεί έχει δώσει δείγματα γραφής για το τι θέλει να γίνει η παραλιακή ζώνη και το Παμπελοποννησιακό.

Μέσα απ’ αυτό το θλιβερό γεγονός, βγαίνει στην επιφάνεια και το πώς είναι συγκροτημένο το πολιτικό μας σύστημα. Πώς «πείθονται» όλοι και σιγούν μπροστά στα αυτονόητα. Πώς η Νομαρχία έκανε πως δεν καταλάβαινε μέχρι τώρα τι γινόταν εκεί και «αφυπνίστηκε» κι’ αυτή τώρα και έρχεται να επιβάλλει πρόστιμο για παράνομες κατασκευές! Το ίδιο ισχύει για την Κτηματική Υπηρεσία που είχε «περίεργη» στάση γύρω απ’ αυτό το θέμα. Αλλά το πιο κραυγαλέο είναι πως «πείσθηκε» ο Υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ κ. Δούκας, να «νομιμοποιήσει» με Απόφασή του παράνομα δύο κτίρια που τώρα καλείται ο νέος Υφυπουργός κ. Μπέζας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

Ο Πατραϊκός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιόν και την πολιτική τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της Δημοτική Αρχής του ΠΑΣΟΚ.