Παρέμβαση δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Πατούχα. Ας βάλλουμε τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων! Ας πούμε την αλήθεια!

Παρέμβαση δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Πατούχα.

Ας βάλλουμε τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων! Ας πούμε την αλήθεια!

Η είδηση: Κατάληψη του Δημαρχείου από συμβασιούχους εργαζόμενους της κοινωφελούς. Με αίτημα την μονιμοποίησή τους στον Δήμο Πατρέων!

Οργανωτές – υποκινητές για επιλογή του αντιπάλου, «εξειδικευμένα» δικηγορικά γραφεία και δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πατρέων.

Αλήθεια πρώτη: Ο Δήμος Πατρέων δεν νομοθετεί. Δεν διαμορφώνει το Σύνταγμα της χώρας, δεν ελέγχει ούτε μπορεί να εξαγοράσει δικαστές! Ναι! Έχει ανάγκη από εργαζόμενους, εργαζόμενους με δεκάδες ειδικότητες, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, εργαζόμενους μόνιμους με κανονικές αμοιβές. Το ζητάει διαρκώς, το ζητάει με αποφάσεις του, το ζητάει από τις αρμόδιες Κυβερνήσεις, το ζητάει με τους αγώνες του, το ζητάει για όλους τους Δήμους της χώρας.

Αλήθεια δεύτερη: Ποιοι αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα του; Αυτοί που νομοθετούν, αυτοί που κυβερνούν, αυτοί που συρρικνώνουν τα έσοδα του Δήμου μέχρι ασφυξίας, σε βάρος του κοινωνικού ρόλου και του κοινωνικού χαρακτήρα των Δήμων. Που κυβερνούν σήμερα και που κυβέρνησαν χθες και προχθές.

Τι θέλουν να πετύχουν; Να σπιλώσουν, να αμαυρώσουν το προφίλ του Δημάρχου; Ολόκληρης της Δημοτικής Αρχής; Του πολιτικού φορέα που την στηρίζει; Όλους μαζί;

Ναι! Αλλά αυτό δεν είναι μόνο πολιτική ανακολουθία. Είναι πολιτική αγυρτεία! Είναι πολιτική προβοκάτσια που προετοιμάζεται από καιρό, που καπηλεύεται τον πόνο, την δυστυχία και την ανέχεια χιλιάδων ανέργων. Συμπολιτών μας και μη.

Όμως όλοι και όλα αποκαλύπτονται! Με την αλήθεια. Με την υπεράσπιση των φτωχών και των αδυνάτων. Που τους τσακίζει η ίδια πολιτική. Της ολιγαρχίας του πλούτου, των κομμάτων της, του συστήματος τους. Των παρατάξεων τους στον Δήμο που το μόνιμο γνώρισμά τους είναι η απύθμενη υποκρισία τους και η ευκαμψία τους στην Κυβέρνηση και την εξουσία της.

Σε αυτό τον αγώνα θα καλέσει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Πάντοτε και την Παρασκευή το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο. Με την προσήλωση στην αλήθεια και στο δίκιο.