Ανακοίνωση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ της Μέριμνας

Ανακοίνωση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα».

Προς                                                                                                                      
Mέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Μέλη Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»
Μέλη Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Εργαζόμενους

 

Ως διορισμένοι από τον Δήμο, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο ΔΣ της Μέριμνας, έχουμε μοναδική αγωνία και κίνητρο την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος, με σκοπό την φροντίδα των ωφελούμενων παιδιών και των οικογενειών τους. Η παρουσία μας στο ΔΣ αποτελεί μέρος του αγώνα μας για υψηλού επιπέδου δομές πρόνοιας για όποιον το έχει ανάγκη.

Όπως σε όλα τα ιδρύματα πρόνοιας, κυριαρχούν  σοβαρότατα και οξυμένα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που κυρίως επιβαρύνουν τα ωφελούμενα άτομα και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων, με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για τη διαβίωσή τους. Αντί να μας απασχολεί το πώς θα ενεργήσουμε σε κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, με απόλυτη και μοναδική ευθύνη των Προέδρου και Γραμματέα, αναλωνόμαστε στις αυτονόητες, για τον κοινό νου, ενέργειες, που είναι η τήρηση της νομιμότητας στη διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ.

Δυστυχώς, η εικόνα που επικρατεί κατά τις τελευταίες συναντήσεις μελών του ΔΣ κατά την προσπάθεια συγκρότησης του νεοσυσταθέντος ΔΣ είναι απογοητευτική, εξυπηρετεί άγνωστα σε εμάς συμφέροντα και βρίσκεται μακριά από τους σκοπούς που θέλουμε να υπηρετήσουμε.

Η αυθαίρετη διαγραφή μελών του ΔΣ, που έχουν οριστεί από τις εκλογές του Φιλανθρωπικού Σωματείου, ετεροχρονισμένα, επιλεκτικά και κυρίως χωρίς αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ, μόνο με απόφαση των Προέδρου και Γραμματέα, και απλή τυπική αναγγελία στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, καθώς και η αυθαίρετη πρόσκληση ατόμων στη συγκρότηση του νεοσυσταθέντος ΔΣ αποτρέπει τη σύννομη συγκρότησή του.

Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης σε σώμα, ώστε να λάβουμε μέτρα για τα ζητήματα λειτουργίας του ιδρύματος:

Καλούμε τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΔΣ έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να προβεί στη σύννομη συγκρότηση του ΔΣ ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε για τα παρακάτω θέματα:

  1. Σχετικά με την εισήγηση του Προέδρου διαγραφής μέλους του ΔΣ,  καθώς με βάση το νόμο οποιαδήποτε απόφαση διαγραφής πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφαση ΔΣ, αφού δεν υπάρχει παραίτηση. (Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμόν 46, άρθρο 4, παράγραφός 3).
  2. Τη συμπλήρωση μελών του ΔΣ με βάση τα πρακτικά ανασύνθεσης των εκπροσώπων του Φιλανθρωπικού Σωματείου.

Με εκτίμηση,

Ευδοξία Αβραμοπούλου

Παναγιώτης Σουλελές