Mια οφειλόμενη απάντηση στον κ.Σβόλη, αλλά και στον κ. Ξυλιά σχετικά με τις ανακοινώσεις τους τις τελευταίες μέρες για τη ΔΕΥΑΠ

 

 

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Σβόλη, αλλά και στον κ. Ξυλιά, 

σχετικά με τις ανακοινώσεις τους τις τελευταίες μέρες για τη ΔΕΥΑΠ

 

Δύο ανακοινώσεις για τη ΔΕΥΑΠ έχει βγάλει το τελευταίο διάστημα ο κ. Ξυλιάς, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ – εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Σβόλη και μία ο ίδιος ο κ. Σβόλης. Η πρώτη ανακοίνωση ήταν για ερωτήσεις που υποτίθεται ότι έκανε ο κ. Ξυλιάς στο Δ.Σ. (υπάρχουν και τα πρακτικά) και δεν του δόθηκαν απαντήσεις, όπως λέει. Γι’ αυτό δε σχολιάζουμε τίποτα άλλο. Η δεύτερη είναι για την έγκριση απασχόλησης μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, πράγμα για το οποίο έβγαλε ανακοίνωση και ο κ. Σβόλης την Τετάρτη 6/3/24.

Δεν λένε οι κ.κ. Σβόλης και Ξυλιάς ότι η απασχόληση μέλους Δ.Σ. ΔΕΥΑΠ είναι διαδικασία που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο των ΔΕΥΑ και εφαρμόζεται σε πάρα πολλές απ’ αυτές, όταν κάποιο μέλος του Δ.Σ. δουλεύει για υποθέσεις της, πόσο μάλλον στη ΔΕΥΑΠ που είναι η μεγαλύτερη στη χώρα μας. Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε, με μόνη διαφωνία από τον εκπρόσωπο του κ. Σβόλη, να αμείβεται ο αντιπρόεδρος με 1.600 ευρώ μεικτά το μήνα, για συγκεκριμένες εργασίες, μια από τις οποίες είναι η προγραμματική διαχείριση των βόθρων, για την οποία, σημειωτέων, έχουμε μεγάλες ελλείψεις στο απαιτούμενο προσωπικό και εμφανίζονται μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, πράγμα το οποίο προσπαθούμε να βελτιώσουμε.

Σχετικά με τα όσα λένε οι κ.κ. Σβόλης και Ξυλιάς, ότι απαξιώνεται η ΔΕΥΑΠ, τους απαντάμε ότι το σύνολο των εργαζόμενων καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκρίνεται η ΔΕΥΑΠ στις ανάγκες των συνδημοτών μας, σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα έργα παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την ίδια στιγμή προσφέρει ποιοτικό – ελεγμένο νερό στη χαμηλότερη τιμή πανελλαδικά.

Υπογραμμίζουμε:

  • Οι κύριοι Σβόλης και Ξυλιάς, εκλεκτοί της Ν.Δ., δεν πρέπει να κρύβουν ότι η κυβέρνηση που υποστηρίζουν, όπως και οι προηγούμενες, έχουν αφήσει τη ΔΕΥΑΠ με 158 εργαζόμενους από 379 που προβλέπεται να έχει, απαγορεύοντας τις προσλήψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία μας.
  • Επίσης, δεν πρέπει να κρύβουν ότι η Ν.Δ. επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, με το οποίο συμφωνούν, που έχει ως στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού και θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής του, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τους συνδημότες μας σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ.

 

Απαντάμε, λοιπόν, στους κυρίους Σβόλη και Ξυλιά ότι αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι απαξίωσης της ΔΕΥΑΠ και ότι έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτό, ας μην παριστάνουν λοιπόν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είπαμε στον κ. Σβόλη να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αλλά και τις θέσεις μας (όπως έκανε χοντροκομμένα και για το θέμα των δημοτικών τελών, τα οποία στην Πάτρα είναι τα χαμηλότερα πανελλαδικά), γιατί αυτό απαιτούν οι κανόνες της σοβαρής αντιπαράθεσης, γιατί αυτά είναι πράγματα που τα βλέπει και τα διαβάζει ο κόσμος και βγάζει τα συμπεράσματά του.