Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την εκλογή Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής στο ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας.

Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής Πάτρας για την εκλογή Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής στο ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πατρέων στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ), Κώστας Πελετίδης, Μιχάλης Αναστασίου και Νίκος Ασπράγκαθος, ψήφισαν λευκό στην εκλογή Προέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς επίσης δεν έβαλαν υποψηφιότητα για τις παραπάνω θέσεις.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν μπορεί να νομιμοποιήσει με την ψήφο της μια διαδικασία, που γίνεται στο έδαφος της έλλειψης οποιουδήποτε ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, πράγμα που το πληρώνει ο λαός όλων των Δήμων της Αχαΐας. Αυτή η έλλειψη εκφράστηκε και καθ’ όλη την προηγούμενη θητεία, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να έρχονται προ τετελεσμένων.
Ταυτόχρονα, όπως άλλωστε έγινε και το 2019, φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα διάφορες «συνεννοήσεις», στο έδαφος πολιτικών συμφωνιών φαινομενικά αντίπαλων πολιτικών σχηματισμών (πράγμα που προβλέπουμε ότι θα επιβεβαιωθεί και στις ερχόμενες εκλογές για την ΠΕΔ). Ως αποτέλεσμα αυτών των συμφωνιών και της κοινής κατεύθυνσης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων, Κ. Σβόλης, βρέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΔΙΣΑ.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, το επόμενο διάστημα, όπως και μέχρι σήμερα, θα σταθεί απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς επίσης δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της περιγραφής και του συμβιβασμού, που ακολουθούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.