Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση – Οι 2 θητείες ήταν η αρχή! Μήνυμα επανεκλογής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πατρέων

 

ΟΙ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ! 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Στην κατάμεστη Πλατεία Τριών Συμμάχων, πραγματοποιήθηκε απόψε, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν την Πλατεία -και παρέμειναν στις θέσεις τους, με ενθουσιασμό, ακόμα και όταν έπιασε βροχή-, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης, μήνυμα επανεκλογής της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη και ισχυροποίησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων, ήταν “Η Πάτρα έχει Δήμαρχο” και “Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με τον Πελετίδη Δήμαρχο και πάλι!”.

Την συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σωτήρης Παρίσης και αμέσως μετά, πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης.

Αναλυτικά, η ομιλία του Δημάρχου:

«Φίλες και φίλοι,

Καλωσήρθατε στη σημερινή, μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Έμειναν 2 εικοσιτετράωρα, μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτώβρη, που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής.

Ο πατραϊκός λαός δεν πρέπει να έχει κανέναν δισταγμό, γνωρίζει ποιος ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και την Κυριακή, θα γεμίσει τις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών με χιλιάδες γαρύφαλλα!

Την Κυριακή αποφασίζουμε τι πόλη θέλουμε. Αποφασίζουμε αν θα υπερασπιστούμε όσα έχουμε κατακτήσει.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να επιστρέψει το παρελθόν στο Δήμο της Πάτρας και να “ξηλώσει” όσα καταφέραμε μαζί με τον πατραϊκό λαό.

Τα τελευταία 9 χρόνια, που ως Δημοτική Αρχή πορευόμαστε πλάι σας, μας γνωρίσατε. Μαζί, καταφέραμε πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι. Προτεραιότητά μας, η στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών, όλου του λαού, να αποτελέσουμε ανάχωμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του κράτους και της ΕΕ, μέσα στο συνολικά εχθρικό περιβάλλον, που διαμόρφωσαν οι Κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και οι παρατάξεις τους σε τοπικό επίπεδο.

Δώσαμε τη μάχη απέναντι στην οικονομική κρίση και τη μεγάλη ανεργία στην πόλη μας. Παλέψαμε για το μεροκάματο, για το μισθό και τη σύνταξη, για την ασφάλεια στην εργασία. Για να επιβιώσουν οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι έμποροι, οι αγρότες που ξεκληρίζονται. Ήμασταν εκεί σε κάθε απεργία, σε κάθε διεκδίκηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και πριν και μετά, αγωνιστήκαμε για την υγεία του λαού και είχαμε κατακτήσεις, καταφέραμε να μην κλείσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, με πολλές προσπάθειες και ιδιαίτερα χάρις στη μεγαλειώδη κινητοποίηση του πατραϊκού λαού.

Ορθώσαμε τείχος προστασίας απέναντι στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς. Δεν επιτρέψαμε να μείνουν τα σπίτια στην Πάτρα χωρίς ρεύμα, γι’ αυτό και βρεθήκαμε πολλές φορές στο ΔΕΔΔΗΕ, απαιτώντας και πετυχαίνοντας επανασυνδέσεις. Γι’ αυτό και η ΔΕΥΑΠ δεν προχωρά σε διακοπές νερού σε λαϊκά σπίτια.

Βρεθήκαμε δίπλα στις διεκδικήσεις της νεολαίας μας, με τους μαθητές και τους φοιτητές μας. Την ώρα που η Κυβέρνηση, αλλά και τοπικοί της εκπρόσωποι, έστελναν την Αστυνομία να συλλάβει μαθητές που διαμαρτύρονταν για το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς ήμασταν μαζί τους, καταγγέλλοντας την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Με πολύ κόπο, προσπαθήσαμε να καλύψουμε ανάγκες της νεολαίας και των παιδιών μας, που θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους και να χρηματοδοτούνται πλήρως απ΄ αυτό, χωρίς να σταματήσουμε στιγμή να διεκδικούμε.

Ήμασταν και είμαστε στήριγμα, στον αγώνα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, σε αντίθεση με όσους θέλουν να περιορίσουν αυτόν τον αγώνα σε ανώδυνες γιορτές και γκαλά.

Παλέψαμε για μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης των καταστροφών. Διεκδικούμε ολοκληρωμένους αντισεισμικούς ελέγχους και παρεμβάσεις, όπου προκύπτουν προβλήματα. Με την καθοριστική μας παρέμβαση, μαζί με τον πατραϊκό λαό, αποτρέψαμε πριν 2 χρόνια την πυρκαγιά να επεκταθεί στην πόλη. Το σύνθημα που γεννήθηκε πριν λίγα χρόνια «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», γίνεται πραγματικότητα και στην πόλη μας και δείχνει τον δρόμο που θα πορευτούμε.

Από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Περιμετρική της Πάτρας, βρεθήκαμε επιτόπου, καθώς και στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, καταγγέλλοντας την εργοδοσία και την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, σε αντίθεση με διάφορους «ειδικούς», που έριχναν το φταίξιμο στους εργαζόμενους και τα θύματα.

Πρωτοστατήσαμε στην πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και της πόλης μας στον πόλεμο και στο ΝΑΤΟ. Είμαστε οι μόνοι που αντιταχθήκαμε στο να γίνει το λιμάνι της Πάτρας ορμητήριο νατοϊκών πλοίων, πολεμικός σταθμός για να χτυπιούνται οι λαοί της περιοχής μας. Ενώσαμε και ενώνουμε τη φωνή μας, με το λαό όλης της πόλης, της Αχαΐας και της Ελλάδας, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο. Δηλώνουμε και από αυτό εδώ το βήμα ότι δεν πρέπει  τα στρατόπεδα στην περιοχή μας να γίνουν βάσεις πολέμου, σε βάρος άλλων λαών. Πρέπει να υπηρετούν μόνο την άμυνα της πατρίδας μας. Εκφράζουμε τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας προς τους φαντάρους, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, που υπηρετούν στα στρατόπεδα της περιοχής μας και είμαστε δίπλα τους στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους.

Πήγαμε κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, των ελεύθερων χώρων, κόντρα στη λογική αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας με επιχειρηματικούς όρους, κόντρα στην εκχώρηση των πάντων για τα συμφέροντα των ομίλων. Γι’ αυτό και είχαμε κατακτήσεις, όπως η απόδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο της Πάτρας, η υπογειοποίηση του τρένου και άλλα πολλά.

Βαδίζουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτική Αρχή για τρίτη θητεία, ενάντια σε όσους θέλουν το λαό να σκύβει το κεφάλι, να αποδέχεται το ρεαλισμό της υποταγής!

Αυτή η στάση, μάς διαχωρίζει από άλλες Δημοτικές Αρχές και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι πατρινοί πρέπει να μας εμπιστευθούν ξανά.

Αυτά τα 9 χρόνια, πήραμε μέτρα ανακούφισης του πατραϊκού λαού, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις κράτους και κυβερνήσεων.

Στην οικονομική μας πολιτική, προχωρήσαμε σε σειρά μειώσεων για τα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Δήμο Πατρέων έχει γίνει η μεγαλύτερη πανελλαδικά μείωση ανταποδοτικών τελών και υπάρχουν 12 κατηγορίες απαλλαγών και ελαφρύνσεων για συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη. Ελαφρύναμε τους επαγγελματίες και εμπόρους. Την ίδια στιγμή, διαμορφώσαμε ξεχωριστό αυξημένο συντελεστή για επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας. Επιπλέον, οι πατρινοί πληρώνουν, μέσω της ΔΕΥΑΠ, το φθηνότερο νερό σε όλη την Ελλάδα.

Πήραμε μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, με απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όσες οικογένειες έχουν εισόδημα έως 25.000€. Οργανώσαμε το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, που συμμετέχουν κάθε χρόνο 600 περίπου παιδιά και 220 εθελοντές καθηγητές, τις Ημερήσιες Θερινές Παιδικές Κατασκηνώσεις, με συμμετοχή 1.200 παιδιών κάθε χρόνο.

Στήσαμε ένα πλέγμα προστασίας για τα παιδιά μας και γενικά για τα λαϊκά στρώματα, πρωτόγνωρο σε όλη την Ελλάδα.

Κατορθώσαμε, με αγωνιστικές διεκδικήσεις, να αποσπάσουμε 200 εκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργων και υποδομών στην πόλη μας, υπέρ του λαού.

Δεν συμβιβαστήκαμε με τα κριτήρια επιλεξιμότητας έργων, που έχουν καθορίσει το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και για τα οποία έχει ευθύνη και η Περιφέρεια. Γι’ αυτό καταφέραμε να χρηματοδοτηθούν έργα σε λαϊκές γειτονιές, όπως η Γούβα, τα Καντριάνικα, τα Ζαρουχλέικα, τώρα και τα Προσφυγικά. Γι’ αυτό φτιάξαμε με δικά μας και αξιοποιώντας τους εργαζόμενους του Δήμου, το Νότιο Πάρκο, για το οποίο μάλιστα βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι, καθώς και πλήθος ελεύθερων χώρων και Πλατειών.

Στηρίξαμε τους εργαζόμενους του Δήμου, μόνιμους και συμβασιούχους. Πιστέψαμε στις δυνάμεις τους, δεν τους υποτιμήσαμε, για να προωθήσουμε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Αγωνιστήκαμε για τα δικαιώματά τους, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για να γίνουν τα προγράμματα απασχόλησης 12μηνα. Σ’ αυτό το δρόμο θα προχωρήσουμε. Θα μας βρει απέναντί της η Κυβέρνηση, όσον αφορά και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Δήμων, καθώς επίσης πραγματοποιούνται και μια σειρά ακόμα αντιδραστικές ρυθμίσεις, που προκαλούν εύλογη ανησυχία στους εργαζόμενους. Θα υπερασπιστούμε, θα διεκδικήσουμε, την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών του πατραϊκού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε, οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα, να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης μας.

Αναδείξαμε την Πάτρα του πολιτισμού, των λαϊκών παραδόσεων και των αξιών, με ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που «αγκάλιασε» κάθε γωνιά της Πάτρας. Που δυναμώνει τη φωνή της διεκδίκησης, που ανυψώνει το ηθικό ανάστημα.

Το ίδιο κάναμε και στον αθλητισμό, με την πολιτική μας για καθολική πρόσβαση σ’ αυτόν, χωρίς χαράτσια και τέλη. Διαμορφώσαμε ένα μεγάλο αθλητικό ρεύμα στην πόλη, που «τραβάει» αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Παλεύουμε ο τουρισμός να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων της πόλης μας και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, που το μόνο που κοιτάνε είναι τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα, αγωνιζόμαστε ώστε ο λαός του τόπου μας, όπως και όλης της Ελλάδας, να έχει πρόσβαση στην αναψυχή και τις διακοπές. Φτιάχνουμε μια πόλη στο ύψος των ονείρων μας, που θα μας ικανοποιεί και γι’ αυτό θα ευχαριστεί και τους φιλοξενούμενούς μας, τους επισκέπτες.

Αυτή την πολιτική υπέρ του λαού, την αντιστρατεύονται και θα την ακυρώσουν αν βρουν την ευκαιρία, οι παρατάξεις που διεκδικούν σήμερα τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Είναι οι τοπικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που κυβέρνησαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που βιώνει ο λαός, για το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του. Των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για το ότι το καλοκαίρι καιγόμαστε και το χειμώνα πνιγόμαστε, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, που έχουν συνδιαμορφώσει το εχθρικό κράτος, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Τους γνωρίσαμε και στην πόλη μας, ως Δημοτικές Αρχές, αλλά και ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία 9 χρόνια.

Είναι οι ίδιοι, που όντας Δημοτική Αρχή, στήριξαν και προώθησαν σε τοπικό επίπεδο όλες τις αποφάσεις των Κυβερνήσεών τους, με σοβαρές επιπτώσεις στον πατραϊκό λαό. Πέρασαν και άφησαν μόνο χρέη, σε μια περίοδο που και οι χρηματοδοτήσεις ήταν πολλαπλάσιες και ο δανεισμός μεγάλος.

Τι έκαναν όμως και τα τελευταία χρόνια, ως αντιπολίτευση;

Δεν διεκδίκησαν ποτέ τη χρηματοδότηση που παρακρατείται κάθε χρόνο από το Δήμο και προέρχεται από τη φοροαφαίμαξη του λαού, ούτε την ακύρωση των νόμων που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και “μπαλώνουν” τις Υπηρεσίες με τα απαράδεκτα προγράμματα ολιγόμηνης δουλειάς, που κρατούν ομήρους χιλιάδες ανέργους.

Δεν συγκρούστηκαν ποτέ με την πολιτική μεταφοράς εκατοντάδων αρμοδιοτήτων στους Δήμους, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση.

Έχουν εναντιωθεί σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ήταν σταθερά απόντες από κάθε μεγάλη μάχη των εργαζομένων.

Στήριξαν την πολιτική “απελευθέρωσης” της ενέργειας, που βυθίζει το λαό στην ενεργειακή φτώχεια, καθώς και την ανταποδοτικότητα, ως λύση για τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Συμφωνούν στα μεγάλα ζητήματα και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές λειτούργησαν ως “ένα σώμα, μια ψυχή”, μέσα κι έξω απ’ την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλες οι ηγεσίες των άλλων συνδυασμών στέκονται ενάντια στη Δημοτική Αρχή και επιδιώκουν να επιστρέψουμε στην παλιά εποχή στο Δήμο, την εποχή της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, που όλοι αυτοί υπηρέτησαν.

Είναι δεδομένο, ότι με αυτούς Δημάρχους και Δημοτικές Αρχές, θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, θα εμπλακούν ιδιώτες στις κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, θα εγκατασταθούν δεξαμενές LNG στο λιμάνι της πόλης μας και το τρένο θα κόψει την Πάτρα στα δύο.

Ούτε νέοι είναι, ούτε σύγχρονοι, έχουν όλοι παρελθόν!

Γι’ αυτό καλούμε απ’ αυτό το βήμα, τον απλό κόσμο που τους ακολουθεί, πριν πάει στην κάλπη την Κυριακή, να σκεφτεί και να αποφασίσει, να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα της πόλης μας και όχι τα συμφέροντα και να ψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο πατραϊκός λαός, λοιπόν, καλείται την Κυριακή να αποφασίσει, αφού σκεφτεί με βάση αυτά που ζει τόσα χρόνια, να πάρει την ευθύνη για το τι δημοτική αρχή θέλει:

Θέλει Δημοτική Αρχή συμβιβασμένη, που θα είναι το “καλό παιδί” των κυβερνήσεων, που θα δηλώνει “αναρμόδια” για όλα, εκτός από το μοίρασμα των εργολαβιών στους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα δηλώνει “ανεύθυνη” για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα; Ή Δημοτική Αρχή με δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα είναι μπροστά για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα; Που θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και όχι απέναντί τους;

Θέλουμε Δημοτική Αρχή, που θα δηλώνει δήθεν “ανεξάρτητη”, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι εντελώς εξαρτημένη από την πολιτική, από τα κόμματα, από τα  συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εργολάβων; Ή θέλουμε Δημοτική Αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας συμμετέχουν κομμουνιστές, αλλά και εκατοντάδες αγωνιστές, λαϊκός κόσμος, διανοούμενοι, γυναίκες, νέοι άνθρωποι, φοιτητές σπουδαστές; Αυτή η πλατιά συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, που αποτελείται από 405 αγωνιστές, που υπάρχει στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, στα 4 διαμερίσματα και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, μαζί με τον πατραϊκό λαό και τους εργαζόμενους του Δήμου, μόνιμους και συμβασιούχους, που για μια ακόμα φορά θα τους ευχαριστήσω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για το έργο τους, είναι η εγγύηση για την προκοπή του τόπου μας.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Πάτρας, δεν ζουν σε γυάλα, κατοικούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν κοινά προβλήματα με το λαό των γειτονικών μας νομών. Σε όλη την περιοχή, οι εργαζόμενοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, οι αγρότες φυτοζωούν, ο λαός βιώνει τις συνέπειες της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας.

Κατά συνέπεια, πρέπει να ενισχύσουμε την επιλογή μας στο Δήμο Πατρέων, ενισχύοντας τη δύναμή μας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση!

Χρειάζεται να αναλογιστούμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα και ποιος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον πατραϊκό λαό απ’ τη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Μας περιμένει όξυνση της επίθεσης, με αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία, με πίεση προς τους Δήμους να αυξήσουν την “ανταποδοτικότητα” σειράς Υπηρεσιών τους, όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο κοκ. Θα κληθεί ο Δήμος να πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ τέλος ταφής απορριμμάτων για τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε Δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίσει την κατάσταση αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη και παραχωρώντας τις υπηρεσίες σε εργολάβους ή Δημοτική Αρχή που θα οργανώνει την αντίσταση του λαού μας και θα παίρνει μέτρα ανακούφισης;

Έρχονται αλλαγές και στην τιμολόγηση του νερού, καθώς όλο και περισσότερο εμπορευματοποιείται, με την υπαγωγή του και σε Ρυθμιστική Αρχή, όπως έγινε και με το ρεύμα. Θέλουμε Δημοτική Αρχή που θα αυξήσει τα τιμολόγια και θα κάνει σωρηδόν διακοπές νερού, για να ανταποκριθεί στις αλλαγές αυτές, που θα φτιάξει Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και θα μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας του στους πατρινούς ή Δημοτική Αρχή που θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τα φθηνά τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ και τις απαλλαγές και ελαφρύνσεις;

Οι κρατικές κατευθύνσεις για τις υπηρεσίες προς το παιδί, ως γνωστόν, υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες και ευνοούν στον ανταγωνισμό τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Θέλουμε Δημοτική Αρχή που θα υποβαθμίσει τους παιδικούς σταθμούς που με κόπο φτιάξαμε “κοσμήματα”, που θα μετατρέψει τις δωρεάν Ημερήσιες Θερινές Παιδικές Κατασκηνώσεις σε πανάκριβα καλοκαιρινά camp, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι, που θα μετατρέψει το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης σε “κοινωνικό” φροντιστήριο με συμμετοχή χορηγών και ΜΚΟ; Ή Δημοτική Αρχή που θα τα προστατέψει, που θα τα αναβαθμίσει, που θα διατηρήσει τα παιδιά ως πρώτη προτεραιότητα στην πόλη μας; Που θα συνεχίσει να οργανώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες χωρίς τη συμμετοχή “θολών” ΜΚΟ και ΚοινΣΕΠ, χωρίς να βάζει διαφημίσεις εταιρειών πίσω απ’ όσους παίρνουν ένα πιάτο φαΐ;

Θέλουμε Δημοτική Αρχή, που θα προωθεί συμφέροντα στον Πολιτισμό, το Καρναβάλι, τον Αθλητισμό, ή Δημοτική Αρχή που τα αντιμετωπίζει ως λαϊκά δικαιώματα και παλεύει να προσφέρει δωρεάν και φθηνή πρόσβαση; Που ανοίγει τα Στάδια, που ομορφαίνει να γήπεδα, που γεμίζει τραγούδια τις γειτονιές, που στέλνει το θέατρο στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώνει το Καρναβάλι της Ελλάδας, για τη νεολαία και το λαό;

Μπαίνουμε στην κρίσιμη περίοδο υλοποίησης μιας σειράς έργων, για τα οποία αγωνιστήκαμε και μαζί, αποσπάσαμε δεσμεύσεις, αποτρέψαμε καταστροφικούς για την πόλη μας σχεδιασμούς. Θέλουμε Δημοτική Αρχή, που μόλις παρουσιαστεί το πρώτο “κώλυμα” για το τρένο, θα τα μαζέψει, θα κηρύξει την αναγκαιότητα γρήγορης έλευσης στο όνομα της ανάπτυξης και στο πι και φι, αυτό θα έχει περάσει επιφανειακά και θα έχει υψώσει τείχος στην καρδιά της Πάτρας; Ή Δημοτική Αρχή που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα και θα παλέψει για την υπογειοποίηση και στο υπόλοιπο τμήμα;

Δημοτική Αρχή που στο όνομα των επενδύσεων θα βάλει στο άψε σβήσε κάποιον επιχειρηματία στο παραλιακό μέτωπο, όπως άλλωστε υπόσχονται ανοιχτά, ή Δημοτική Αρχή που θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χώρο, την απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών, για να ξαναγίνει η Πάτρα πραγματικά παραλιακή πόλη για τους πολλούς;

Ειδικά για τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης, συγκρούονταν διαχρονικά, από τη μια μεριά ο πατραϊκός λαός, που χρειάζεται τον χώρο αυτό για αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό και από την άλλη τα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να οικειοποιηθούν το χώρο και την εκμετάλλευσή του. Σ’ αυτή τη σύγκρουση, εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του, σημειώσαμε επιτυχίες, νίκες. Είναι, λοιπόν, κρίσιμο, ποιος θα είναι το επόμενο διάστημα Δημοτική Αρχή. Να είστε σίγουροι ότι αν την κρίσιμη αυτή πενταετία, αλλάξει η Δημοτική Αρχή, θα αλλάξει ριζικά και ο χαρακτήρας της παραλιακής ζώνης, τα οικονομικά συμφέροντα θα κάνουν πάρτι στην πλάτη του πατραϊκού λαού.

Ή αντίστοιχα, υπάρχει έστω και ένας, που πιστεύει ότι δεν θα παραδοθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους η Μαρίνα; Εμείς την χτίζουμε απ’ το μηδέν, για να έχουν οι πατρινοί έναν χώρο σύγχρονο, όπου με ασφάλεια θα αφήνουν τις βάρκες τους, τα σκάφη τους, χωρίς να αιμορραγούν οικονομικά. Εάν θα έρθει ο επενδυτής, θα γνωρίσουν οι συμπολίτες μας τι σημαίνει αυτή η περιβόητη «αξιοποίηση», αλλά θα ‘ναι αργά για να αλλάξουν τα πράγματα.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το Κολυμβητήριο, το Κάμπινγκ της Αγυιάς, το Έλος, δεν θα αλλάξουν κατεύθυνση; Ότι δεν θα επιστρέψουν οι «Βερνίκοι», που με τόσο αγώνα εμποδίσαμε να γίνουν «νοικοκυραίοι» στην περιουσία του πατραϊκού λαού;

Υπάρχει κανείς άλλος εκτός από μας, που θα αντισταθεί στο πέρασμα των παραλιών στην ΕΤΑΔ, δηλαδή στην επιχειρηματική αξιοποίησή τους, για να έχει κέρδη το Υπερταμείο; Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Πλαζ, οι άλλες παραλίες μας, χώρος οικονομικής αφαίμαξης των λαϊκών ανθρώπων.

Πιστεύει κάποιος ότι τα ακίνητα του Δήμου, που με τόσο κόπο ανακατασκευάζουμε για τις ανάγκες των παιδιών μας, δεν θα ξαναπάρουν το δρόμο της «ανάπτυξης», της ευτυχίας των λίγων; Είδαμε στο παρελθόν, τα καλά που μας πρόσφεραν οι επενδυτές, που ούτε τα ενοίκιά τους δεν πλήρωσαν, στα Παλαιά Σφαγεία, την Ιχθυόσκαλα, τον πρώην Λάγιο, το Δασύλλιο κοκ.

Ποια θα είναι η πορεία του Λαδόπουλου; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα αλλάξει ο προσανατολισμός για Μουσικό Σχολείο, Διοικητήριο, παιδικό σταθμό, χώρο πολιτισμού, γραφεία του Δήμου.

Οι αντίπαλοί μας, δεν κρύβουν ότι σε προτεραιότητα βάζουν τις ανάγκες των εφοπλιστών, των κατόχων του φυσικού αερίου, που θέλουν να εγκαταστήσουν στο νέο λιμάνι δεξαμενές LNG, στα 100 μέτρα από τον πυκνοδομημένο αστικό ιστό. Καρφί δεν τους καίγεται αν θα γίνουμε Βηρυτός, αν θα ζούμε με την αγωνία τι μπορεί να γίνει κάποια στιγμή. Η επιλογή του τεχνοκράτη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Αϊβαλή, που πρότεινε 4 περιοχές εγκατάστασης των δεξαμενών μέσα στον αστικό ιστό, δείχνει τον προσανατολισμό τους, ο οποίος είναι: οι επιλογές του συστήματος να προχωρούν και τον λαό θα τον ταΐζουμε παραμύθια ότι τάχα θα επωφεληθεί κι αυτός απ’ την ανάπτυξη.

Ποιοι, αντίστοιχα, έβαλαν πλάτη, για να γίνει μέσα στο κέντρο της 3ης πόλης της χώρας, ο υπεραστικός σταθμός των ΚΤΕΛ; Έτσι πιστεύουν ότι θα λυθεί και το κυκλοφοριακό, για το οποίο τάχα ανησυχούν;

Ποιος θα αντισταθεί στην παράδοση κρίσιμων λειτουργιών, υπηρεσιών του Δήμου, όπως ο Ηλεκτροφωτισμός, η Καθαριότητα, το Πράσινο, τα Κοιμητήρια, η ΔΕΥΑΠ, στους επιχειρηματικούς ομίλους; Θα το κάνουν αυτοί, των οποίων τα κόμματα απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με στόχο ακριβώς να μην έχει ο Δήμος την ικανότητα να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες, για να έρθουν οι όμιλοι ως «σωτήρες»;

Μπορούμε να μιλάμε για ώρες, για την αντίθεση ανάμεσα στα συμφέροντα του πατραϊκού λαού και τα συμφέροντα των λίγων.

Η απάντηση σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμα είναι μία!

Στις 8 του μήνα, μεθαύριο, υπερασπιζόμαστε, μαζί με τον πατραϊκό λαό, το μέλλον των παιδιών μας, την προκοπή του τόπου μας. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο σ’ όσους νομίζουν ότι με παραμύθια, παραπληροφόρηση, ψέματα, θα παραιτηθούμε από τις κατακτήσεις μας, από την ωραία προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας, να κάνουμε την Πάτρα μια πόλη χαράς για τα παιδιά μας.

Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι δίπλα στα λαϊκά στρώματα, θα έχει προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων! Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για «Δουλειά για όλους – Δουλειά με Δικαιώματα». Θα μπει μπροστά στη διεκδίκηση από την Κυβέρνηση όσων δικαιούμαστε. Δεν θα είναι το καλό και υπάκουο παιδί που θα διαπραγματεύεται φρόνιμα στα υπουργικά γραφεία.

Οι δύο θητείες ήταν η αρχή! Επανεκλέγουμε Δημοτική Αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ. Θα τους παραδώσουμε μια πόλη αξιών, μια πόλη όμορφη, ένα μέλλον αντάξιο των δυνατοτήτων της εποχής μας.

Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, την Κυριακή εγγυάται τη νίκη του. Την εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δημοτική Αρχή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!»