Ανακοίνωση υποψηφίων Δημοτικών και Διαμερισματικών Συμβούλων για το Δήμο Πατρέων

Σήμερα, 24 Ιουλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Ιχθυόσκαλας, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Πελετίδη, άλλο ένα μέρος του δημοτικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας. Θυμίζουμε ότι ήδη είχαν ανακοινωθεί οι πρώτοι 70 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ.

 

Παρατίθενται αποσπάσματα της ομιλίας του Δημάρχου:

 

“Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας, θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη και την οργή μας για τον τραγικό θάνατο ενός συμπολίτη μας, καθώς και των τραυματισμό πολλών ακόμα, λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Και από αυτό το βήμα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Δεν πρόκειται απλά για ένα ατύχημα, αλλά για ακόμα ένα έγκλημα κράτους και εργοδοσίας. Αυτή είναι άλλωστε η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην οργιστούμε, όταν διαπιστώνουμε ότι σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, γέφυρες πέφτουν και άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί περιμένουν να ζήσουν με σίδερα κατεδαφίσεων. Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Φίλες και φίλοι,

Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε μπροστά μας μια σημαντική πολιτική μάχη, για να παραμείνει ο Δήμος στα χέρια της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ώστε να προωθούνται λύσεις υπέρ του λαού. Για να έχει ο πατραϊκός λαός το αποκούμπι του, στην πάλη για τα δικαιώματά του, για να μπορούν τα παιδιά μας «να ανοίξουν τα φτερά τους», να απολαύσουν τη ζωή που τους ανήκει.

Διανύσαμε μια περίοδο εννέα χρόνων, κατά την οποία η κοινή δράση της Δημοτικής Αρχής με τον πατραϊκό λαό, έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα. Πετύχαμε μοναδικές νίκες, βγάλαμε την πόλη μας από το τέλμα. Είμαστε περήφανοι, που αγωνιζόμαστε μαζί, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα. Η μεγαλύτερή μας χαρά είναι, που σ’ ένα δύσκολο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, έχουμε δώσει ορισμένες «ανάσες» ανακούφισης, που συμβάλαμε να κρατηθεί το ηθικό του λαού μας ψηλά, να μην τον «τσακίσει» η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, φέραμε εις πέρας ένα πρωτόγνωρο έργο, με κατεύθυνση ικανοποίησης των αναγκών των εργαζομένων και του λαού της πόλης μας. Αντιταχθήκαμε στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στην περιοχή μας, όπως αυτές προωθούνται από τις κυβερνήσεις, την Περιφέρεια και άλλους φορείς, πράγμα που μας έχει ξεχωρίσει πανελλαδικά. Δεν ήμασταν το «καλό παιδί» του συστήματος. Παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, της πόλης μας, στα νατοϊκά σχέδια, ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο Άραξος. Κηρύξαμε «ανεπιθύμητο» των πρέσβη των ΗΠΑ, τη στιγμή που όλοι του έκαναν τεμενάδες. Δεν ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα της πόλης στην «πράσινη ανάπτυξη» του καπιταλισμού. Αντιταχθήκαμε στην χωροθέτηση δεξαμενών LNG στο Λιμάνι της Πάτρας, μες στις αυλές των σπιτιών μας. Βρεθήκαμε απέναντι στο σχέδιο να μπουν ανεμογεννήτριες μες στα χωριά του Δήμου μας.

Αυτό που καταφέραμε εδώ στην Πάτρα είναι μοναδικό. Πορευτήκαμε μαζί και με άλλους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ακόμη κι αν δε συμφωνούμε σε όλα, για την υπεράσπιση της ζωής του λαού μας και των συμφερόντων της πόλης μας. Απ’ την πρώτη μας μέρα στη Δημοτική Αρχή, το σύνθημά μας ήταν «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα». Ξεκαθαρίσαμε ότι για μας, όμορφη πόλη, είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση.

Γιατί Δήμος, δεν είναι μόνο τα ντουβάρια, δεν είναι η επιχειρηματικότητα, δεν είναι οι «πράσινες» μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Γι’ αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας βρέθηκαν τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας που έπαψαν πια να είναι ησυχαστήρια, πήραν ζωή, απέκτησαν χώρους αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού. Οι παιδικές χαρές, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία της πόλης μας άλλαξαν. Αυτή τη στιγμή σε 220 σχολεία έχει γίνει ανάπλαση και σε άλλα 17 ενεργειακή αναβάθμιση.

Όλα αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την πλειοψηφία των σημερινών δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα. Παντού υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, τα χίλια – δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Μαζί διεκδικήσαμε και πετύχαμε την απόδοση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο και με τα έργα που ξεκινούν σε λίγο χρονικό διάστημα, η πόλη μας θα γίνει επιτέλους παραλιακή πόλη. Οι αγώνες για υπογειοποίηση του τρένου και αξιοποίηση της επιφάνειας έφεραν αποτελέσματα. Το τμήμα Νέο Λιμάνι – Κανελλοπούλου μπήκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Ο αγώνας συνεχίζεται, για να κερδίσουμε την υπογειοποίηση και στο Ρίο. Ενωμένοι θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, ώστε να έχει η πόλη μας προαστιακό, γραμμικό πάρκο 8 χιλιομέτρων, ποδηλατόδρομο, χώρους αναψυχής. Αντίστοιχα, η Μαρίνα της πόλης μας πέρασε στα χέρια του Δήμου, μετά από μακρά περίοδο εγκατάλειψης και έλλειψης ακόμα και αδειοδότησης. Πήρε και αυτή το δρόμο της και οι πατρινοί θα έχουν Μαρίνα για την κάλυψη των αναγκών τους, χωρίς να γίνονται «πελάτες» σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επίσης, ο Ριγανόκαμπος μπορεί και θα γίνει το Ανατολικό Πάρκο της πόλης μας.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα μαζί με τον πατραϊκό λαό, έναν αγώνα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δίκαιο και τίμιο. Δύσκολο, γιατί το πολιτικό περιβάλλον είναι εχθρικό, η Τοπική Διοίκηση, οι Δήμοι, λειτουργούν ως κρατικές υπηρεσίες που υλοποιούν τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων. Στα λόγια μόνο πρόκειται για Αυτοδιοίκηση, καθώς δεν υπάρχουν τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε το φιλολαϊκό έργο που επιθυμούμε. Στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ήρθε και προστέθηκε η ακρίβεια, οι συνέπειες της πανδημίας, σε λίγο θα έρθει και η καπιταλιστική κρίση, που στόχος τους θα είναι να φορτωθεί κι αυτή στις πλάτες του λαού.

Μπροστά σ’ αυτές τις δυσκολίες, δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, ανοίξαμε «χαραμάδες φωτός». Πορευτήκαμε με αρχή μας «Πρώτα οι ανάγκες του λαού». Γι’ αυτό και δεν λειτουργούμε ως εισπρακτικός μηχανισμός. Γι΄ αυτό τα δημοτικά τέλη στην Πάτρα έχουν τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη την Ελλάδα, με δεκάδες απαλλαγές και ελαφρύνσεις, καθώς επίσης το νερό μας, είναι το φθηνότερο στη χώρα. Γι’ αυτό οι λαϊκές οικογένειες δεν πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, γι’ αυτό έχουμε δωρεάν Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις, σε αντίθεση με τα ακριβοπληρωμένα camp άλλων Δήμων. Στην αντίληψή μας δεν είναι η ελεημοσύνη και το μοίρασμα της φτώχειας, αλλά η ταξική αλληλεγγύη, η στήριξη του λαού μας, για να σταθεί στα πόδια του. Τέτοιο παράδειγμα είναι το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων.

Το διακύβευμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας, είναι αν ο Δήμος μας θα συνεχίσει να κινείται σε φιλολαϊκή κατεύθυνση ή αν θα παραδοθεί ξανά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τους πατρινούς να γίνονται πελάτες για κάθε υπηρεσία στην πόλη τους. Αν θέλουμε, λοιπόν, να παραμείνει ο Δήμος στα χέρια του λαού, μία είναι η επιλογή, η Λαϊκή Συσπείρωση!

Γιατί έχουμε άλλη αντίληψη για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και για την κατεύθυνση της λύσης τους. Ο λαός μας παράγει πλούτο, τον οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι λίγοι. Αυτοί που σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων δεκαετιών, τη στιγμή που η πλειοψηφία ζει την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό.

Ο πατραϊκός λαός, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, η νεολαία, όσοι απογοητεύτηκαν από τις πολιτικές του παρελθόντος, όσοι βίωσαν και βιώνουν τις συνέπειές τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις αγωνίες τους με τις δικές μας και μαζί δημιουργήσαμε ένα μαχητικό «ποτάμι» διεκδίκησης, μαζί αποσπάσαμε κατακτήσεις.

Σ’ αυτό το δρόμο μπορούμε να συνεχίσουμε, για να υπερασπιστούμε αυτά που καταφέραμε, για να κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”.

 

Ακολουθούν οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν:

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

    1. Αβραμοπούλου Ευδοξία, Γιατρός Παθολόγος.
    2. Αγγελακοπούλου Νάνσυ, Αντιπρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
    3. Αγγελοπούλου Αναστασία, Ιδιωτική υπάλληλος, Περιφερειακή σύμβουλος στην Δυτική Ελλάδα, Πρόεδρος ΔΣ συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).
    4. Αντωνακοπούλου Ελένη , Εκπαιδευτικός.
    5. Γεροπαναγιώτη Κατερίνα, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
    6. Γιαννόπουλος Χρήστος, Δημοτικός Υπάλληλος, Χοροδιδάσκαλος χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων.
    7. Γκρεκιώτης Χρήστος, Οδοντίατρος, Πρόεδρος παραρτήματος Πάτρας ΕΣΥΝ.
    8. Δραγώτης Κώστας, Συνταξιούχος Υγειονομικός, Χειρουργός, πρώην Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
    9. Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου Αθηνά, Καθηγήτρια, διευθύντρια Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής Ορχήστρας.
    10. Καραγιάννη Νένα, Διοικητική Υπάλληλος Πανεπιστημίου Πατρών.
    11. Κόκκαλης Βασίλης, Σκηνοθέτης & Ηθοποιός.
    12. Κουλούρη Αικατερίνη, Συνταξιούχος.
    13. Λαβράνου Μαρίνα, Δικηγόρος.
    14. Λέκκα Ελένη, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου.
    15. Λέφα Νίκη, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ Βρεφοκομείου.
    16. Λιώλη Βένη, Διοικητική Υπάλληλος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ο «Ιπποκράτης».
    17. Μάρκου Γιώργος, Εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΠ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ.
    18. Μακρόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος Κοινότητας Κρυσταλλόβρυσης, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
    19. Ντάσιος Αντώνης, Φυσικοθεραπευτής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΠ.
    20. Παπαλεξίου Γεώργιος, Φυσικός, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.
    21. Πιτσής Χάρης, Πολιτικός Μηχανικός.
    22. Σιέμπος Κώστας, Προπονητής σκάκι.
    23. Σουγλέρης Δημήτρης, Προπονητής ποδόσφαιρου.
    24. Σπήλιου Χριστιάνα, Φιλόλογος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).
    25. Ταβουλάρης Αντώνης, Συνταξιούχος ΟΣΕ, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, μέλος ΔΣ Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
    26. Τριάντης Ανέστης, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας.
  • Τσιρίκου Βάσω, Εργαζόμενη στο Καζίνο Ρίου, μέλος ΔΣ Κλαδικού Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας

 

Υποψήφιοι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Αρκτικός Τομέας):

  • Αγγελόπουλος Θύμιος , Πρόεδρος κοινότητας, συνταξιούχος.
  • Αθανασιάδου Μαρία, Εργαζόμενη στις τηλεπικοινωνίες.
  • Γασπαρινάτος Παναγιώτης, Φοιτητής, εμποροϋπάλληλος.
  • Θεοτοκάτου Σήλια, Φοιτήτρια.
  • Κόγκας Χρήστος, Ελεύθερος επαγγελματίας
  • Κωστόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου.
  • Λαμπρόπουλος Φοίβος, Μεταλλεργάτης
  • Λίγκα Κατερίνα, άνεργη.
  • Μαρμαρά Καλλιόπη, Φοιτήτρια, μέλος ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών
  • Μπαράκου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς
  • Μπαρμπούτση Λούλα, άνεργη.
  • Παπαγεωργίου Δημήτρης, Φοιτητής τμήματος Νοσηλευτικής.
  • Παπαγιαννοπούλου Ανδρομάχη, συνταξιούχος.
  • Πετσίνης Χριστόφορος, αυτοαπασχολούμενος.
  • Πεφάνη Ευγενία, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για το τρένο.
  • Τούλιος Σπύρος, Ιστορικός.
  • Τσάκωνας Γιώργος, Βιομηχανικός Εργάτης, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Ποτών-Τροφίμων Νομού Αχαΐας.
  • Τσεκούρας Φάνης, Συνταξιούχος ΟΤΕ, μέλος Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Πατρέων.
  • Υφαντή Γιώτα, Φοιτήτρια, Αντιπρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού Πανεπιστημίου Πατρών.
  1. Χαραλαμπόπουλος Θανάσης, Μεταλλεργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου Μετάλλου Πάτρας.

 

Υποψήφιοι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 2ης Δημοτικής Κοινότητας (Νότιος Τομέας):

  • Αλμπάνη Αθανασία, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια.
  • Αντωνόπουλος Άρης, Εργάτης στην ELITE, πρόεδρος συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Νομού Αχαΐας.
  • Ασπρούλια Σοφία, συνταξιούχος.
  • Βαρυτιμίδης Παναγιώτης, διανομέας.
  • Βρακατσέλης Γιάννης, ψυκτικός.
  • Γιαννακοπούλου Φωτεινή, Εργαζόμενη μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων.
  • Δακόλας Θανάσης, Συνταξιούχος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ταραμπούρας.
  • Δημητρίου Δημήτρης, Εργαζόμενος στο Αστικό ΚΤΕΛ, μηχανικός αυτοκινήτων.
  • Δριμάλα Δήμητρα, Ιδιωτική υπάλληλος.
  • Ζουρνατζής Γιάννης, Μεταλλεργάτης.
  • Κακαρούμπα Παναγιώτα, Συνταξιούχος.
  • Καρράς Παναγιώτης, Εργαζόμενος στην Εταιρεία Ανακύκλωσης.
  • Κοτσιλιάνος Κώστας, Εκπαιδευτικός.
  • Κουμαριανού Κυριακή, Εργαζόμενη στα LIDL.
  • Λαγογιάννη Ανδριάνα, Άνεργη.
  • Μανέτας Ιάσονας, Φοιτητής.
  • Μάνθος Βασίλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
  • Μπούμπαλη Θεοδώρα,  Ιδιωτική Υπάλληλος.
  • Μπούσιας Δημήτρης, Συνταξιούχος ΔΕΗ.
  • Ξηρομερίτης Παναγιώτης, Άνεργος.
  • Παπαδόπουλος Ανδρέας,  Εργάτης ΕΛΠΑΚ.
  • Παπαδοπούλου Ιφιγένεια,  Φοιτήτρια.
  • Παπάς Μιχάλης, Φοιτητής.
  • Πομώνης – Μαρμαράς Μανώλης, Δάσκαλος.
  • Σταματίου Άννα , Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 14ου Δημοτικού, άνεργη.
  • Τζάμο Χρήστος, Διανομέας.
  • Τσίλιου Αθανασία, Εργαζόμενη στον επισιτισμό.

Υποψήφιοι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Ανατολικός Τομέας):

  • Αλεξόπουλος Βασίλης, Μεταλλεργάτης.
  • Αναγνωστόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Κοινότητας.
  • Αναστόπουλος Χαράλαμπος, Συνταξιούχος ΟΤΕ.
  • Ανδρεάτου Άννα, Εργαζόμενη στο Καζίνο του Ρίου.
  • Αποστολοπούλου Ματίνα, Συνταξιούχος Δημοσίου.
  • Αυγέρου Μαρία, Συνταξιούχος.
  • Βαγγελάτου Φώτω, Μέλος του ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αλεξιώτισσας.
  • Γιάννης Δεληγιάννης, Λογιστής.
  • Δελάλης Παναγιώτης,  Φοιτητής, χοροδιδάσκαλος στο χορευτικό του Δήμου Πατρέων.
  • Δημοπούλου Αφροδίτη, Άνεργη.
  • Ζαβέρδας Χάρης, Μεταπτυχιακός φοιτητής Ιατρικής.
  • Ζάππης Διονύσης, Πολιτικός μηχανικός.
  • Καγιάφας Μιλτιάδης, Συνταξιούχος.
  • Καπαγερίδου Ελισάβετ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Πάτρας ΕΣΥΝ.
  • Κοντογιαννάτος Άγγελος, Οικοδόμος.
  • Κουτσοσπύρος Θανάσης, Εργαζόμενος στις Μεταφορές, οδηγός.
  • Κυδωνιάτη Άννα, Οδηγός ταξί.
  • Κωνσταντοπούλου Βάσια, Ιδιωτική υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 25ου Δημοτικού.
  • Λυκούδης Αλέξανδρος, Αυτοαπασχολούμενος στο χώρο των Ταξί.
  • Μαρκοπούλου Βούλα, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Μελάς Κώστας, Εργάτης στην επιχείρηση φαρμάκου ΒΑΚΤΡΟ.
  • Μυλωνά Μαρίζα, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).
  • Νικηφορίδης Μάρτιν, Υποψήφιος διδάκτορας Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Σκαρλάτου Ρένα, Μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων.
  • Φακιολά Έλενα, Φοιτήτρια.
  • Ψωμιάδη Σία, Συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Πάτρας

Υποψήφιοι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Κεντρικός Τομέας):

  • Αγγελόπουλος Γιώργος, Εργαζόμενος στο ΤΙΤΑΝ, μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
  • Αποστολόπουλος Γιάννης, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, ηλεκτρολόγος μηχανικός.
  • Βακάλογλου Παντελής, Συνταξιούχος.
  • Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα, Υπάλληλος ΙΚΑ, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).
  • Θεοφιλάτου Μήλια, Πρόεδρος Κεντρικού Διαμερίσματος, συνταξιούχος.
  • Κακατσίδης Βασίλης, Γιατρός δερματολόγος.
  • Καψής Παναγιώτης, Οικοδόμος.
  • Κονδάκη Χριστίνα, Αντιπρόεδρος Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.
  • Κουτσοχέρα Άννα, Υπάλληλος Συμβολαιογραφείου.
  • Κωνσταντοπούλου –Ανδρικοπούλου Ιωάννα, Συνταξιούχος.
  • Λυριστής Γιώργος, Εργαζόμενος στον τομέα της Πληροφορικής.
  • Μακρυγιώργος Κώστας, Οικοδόμος.
  • Μασμανίδη Μαρία, Συνταξιούχος.
  • Μητροπούλου Βίκυ,  Συνταξιούχος.
  • Μπιρλή Μαρία, Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός.
  • Νίνη Αφροδίτη, Λογίστρια.
  • Παπαδόπουλος Ιορδάνης, Χρυσοχόος.
  • Παρασκευοπούλου Νία, Οικιακά.
  • Πετρόπουλος Αλέξης, Περιπτεράς.
  • Πολάτος Ανδρέας, Δάσκαλος.
  • Ροδίτη Λητώ, Μηχανικός Περιβάλλοντος.
  • Ροδοπούλου Γεωργία, Γιατρός, Μικροβιολόγος, Μέλος ΔΣ ΕΣΥΝ.
  • Σουγλέρης Ηλίας, Εμποροϋπάλληλος.
  • Σουλελές Παναγιώτης, Νοσηλευτής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΠ.
  • Συριάτος Δημήτρης (Μίκης), Ιδιοκτήτης καφενείου
  • Ταλαγάνης Παναγιώτης, Περιπτεράς.
  • Τζωρτζάτος Ανδρέας, Εργαζόμενος στις Τηλεπικοινωνίες, μέλος ΔΣ Σωματείο νέων τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας.
  • Τρούσα Βασιλεία, Εργαζόμενη στην ACHAIA CLAUSS.
  • Τσομπανίδης Μιχάλης, Συνταξιούχος, μέλος ΔΣ Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.
  • Φρατζής Χρήστος, Φοιτητής, εργαζόμενος στην εστίαση.