Επιστολή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στην ΕΤΑΔ – Ζητά συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο

 

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., Παναγιώτη Μπαλωμένο επιστολή, με την οποία ζητά συνάντηση, για την ρύθμιση των ζητημάτων που προέκυψαν από την «παραχώρηση» στην ΕΤΑΔ, των παραλιών που έχουν χαρακτηριστεί «τουριστικά δημόσια κτήματα».

 

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου, έχει ως εξής:

 

«Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Πατρέων είναι αντίθετος με την νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που την τελευταία στιγμή, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ψήφισε στην Βουλή την «παραχώρηση» στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., τις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα». Οι περιοχές του Δήμου μας που σας έχουν παραχωρηθεί, δίνονται σε χρήση στον πατραϊκό λαό, δωρεάν, για την ικανοποίηση των αναγκών του. 

Ήδη ο Δήμος μας έχει πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προστασία των λουομένων με ναυαγοσώστες, όπως ορίζει και η νομοθεσία, τον εξωραϊσμό της περιοχής και την κατασκευή όσων απαιτούνται για την ομαλή του λειτουργία. 

Σας ενημερώνουμε ότι, με την συγκρότηση κυβέρνησης, θα ζητήσουμε νομοθετικά την κατάργηση της παραχώρησης των «τουριστικών δημοσίων κτημάτων» στην ΕΤΑΔ, για να μπορεί ο Δήμος ελεύθερα να διαχειρίζεται τις παραλίες μας προς όφελος των πολιτών. Δε θέλουμε οι παραλίες μας να γίνονται «χαρτοφυλάκιο» και ο λαός μας πελάτης συμφερόντων. 

Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε στην επικείμενη συνάντησή μας, να επιχειρήσουμε την ρύθμιση των ζητημάτων που προέκυψαν από την υφιστάμενη νομική κατάσταση».