Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για την απώλεια του Κώστα Καζάκου: “Με θλίψη ανείπωτη αποχαιρετάμε το σύντροφό μας Κώστα Καζάκο, τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, τον αγωνιστή που εξαρχής πήρε θέση και τάχθηκε στο πλευρό του λαού και στις ανάγκες του”

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για την απώλεια του Κώστα Καζάκου:
“Με θλίψη ανείπωτη αποχαιρετάμε το σύντροφό μας Κώστα Καζάκο, τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, τον αγωνιστή που εξαρχής πήρε θέση και τάχθηκε στο πλευρό του λαού και στις ανάγκες του.
Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε, όλη του τη ζωή, εμβληματικός και ασυμβίβαστος.
Ιδεολόγος με ταξική συνείδηση έβαλε την Τέχνη στην υπηρεσία του ανθρώπου, του εργαζόμενου, του αδικημένου. Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Με νοιάζει ο άνθρωπος, τον πονάω. Αν δεν έχεις κοινωνικές ανησυχίες δεν μπορείς να κάνεις Τέχνη».
Ήταν ο ίδιος και στη σκηνή ως καλλιτέχνης και δημιουργός και κάτω από αυτή ως πολιτικός και ως απλός πολίτης.
Χειμαρρώδης, μπροστάρης και ανυποχώρητος απέναντι σε ό,τι έβαζε βαρίδια στα πόδια και στις πλάτες του λαού.
Στο πέρασμά του από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, άφησε ανεξίτηλο του αποτύπωμά του. Σεμνός κι ανοικτός χαρακτήρας, κέρδισε όλους με την καλοσύνη και τη σοφία του κι άνοιγε τους ορίζοντες του μυαλού και της σκέψης με όσους συνεργάστηκε.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο λαός της πόλης μας είχε την ευκαιρία να δει σπουδαία θεατρικά έργα, ενώ η δίψα του Κώστα Καζάκου για προσφορά «γέννησε» το «Άρμα Θέσπιδος» με το οποίο το θέατρο φθάνει σήμερα σε κάθε γωνιά της περιοχής μας.
Φεύγει γενναίος με καθαρό το μέτωπο και με ψηλά το κεφάλι.
Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε Κώστα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους”.