Ο Δήμος Πατρέων διά της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας, υλοποιεί την ΚΥΑ για επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος – Η Αντιδημαρχία έχει δημιουργήσει έγκαιρα τον κατάλληλο μηχανισμό ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων

Ζούμε μία πρωτόγνωρη συγκυρία, κατά την οποία χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και συρρικνώθηκε ο οικογενειακός προϋπολογισμός της πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των επιστημόνων. Πολλοί απ’ αυτούς βυθίστηκαν στην απόλυτη φτώχεια, ενώ στερούνται πολλές φορές ακόμα και βασικά αγαθά επιβίωσης, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Πατρέων καλείται εκ νέου, διά μέσου της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας, να υλοποιήσει -στο σκέλος της εξέτασης των αιτημάτων και συνεπακόλουθα της επικύρωσής τους, στις περιπτώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις- την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος.

Η προαναφερθείσα θετική εξέλιξη, εξακολουθεί να είναι αποτέλεσμα του αδιάλειπτου αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν το λαό να ζει στο σκοτάδι, πολιτικές που δημιουργούν εκούσια κοινωνικά αδιέξοδα, ανεξέλεγκτων διαστάσεων.

Σημειωτέον, η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας έχει δημιουργήσει έγκαιρα τον κατάλληλο μηχανισμό ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων, ούτως ώστε να προωθούνται άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- στο ΔΕΔΔΗΕ, για την δρομολόγηση της επανασύνδεσης του ρεύματος.

Στα επισυναπτόμενα, καταγράφονται:

-Οι προϋποθέσεις που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/52001/1821 (ΦΕΚ 2567/Β/24-05-2022): «Παροχή εφ’ άπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο  παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών»

-Τα δικαιολογητικά για έγκριση

-Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.

https://www.e-patras.gr/el/o-dimos-patreon-dia-tis-antidimarhias-ygeias-kai-pronoias-ylopoiei-tin-kya-gia-epanasyndeseis-tis?fbclid=IwAR1ibzWw6bb36e_GOxfYSrArXPViiPA5skT5meZLaMOtdekiIPeHwcSkGx0