Συλλυπητήρια για την απώλεια του εικαστικού Γρηγορη Παπαθεοδώρου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την βαθειά θλίψη του για τον θάνατο του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, τίμησε τον αυτοδίδακτο, πολύ σημαντικό ντόπιο καλλιτέχνη που έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε στην πόλη μας, διοργανώνοντας εκθέσεις που έφεραν το κοινό σε επαφή με τα έργα ενός ζωγράφου, με χαρακτηριστική τεχνοτροπία και εκφραστική ικανότητα, που ενέπνευσε και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που τον χαρακτήριζαν σε όλες τις φάσεις της ζωής του.
Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και ζούσε. Το έργο του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ από το 1955 έως το 1966 υπήρξε ο κυριότερος κατασκευαστής αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.
Ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του εικαστικού Γρηγόρη Παπαθεοδώρου και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ήταν αυτοδίδακτος ζωγράφος και
από πολύ μικρός είχε κλίση στην τέχνη.Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρονών άνοιξε εργαστήριο ζωγραφικής στην Πάτρα. Σε ώριμη πια ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική για δική του προσωπική ικανοποίηση.

Το έργο του ήταν διεθνώς αναγνωρισμένο, με ατομικές εκθέσεις και με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός τίμησε τον Γρηγόρη Παπαθεοδώρου για το έργο του και την προσφορά του στην τέχνη και την πόλη, διοργανώνοντας τον Δεκέμβριο του 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη έκθεση, στην οποία φιλοξενήθηκαν έργα του.
Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου ήταν ένας πολύ σημαντικός ντόπιος καλλιτέχνης που έζησε, εργάστηκε, δημιούργησε στην πόλη μας και εκφράστηκε με χαρακτηριστική τεχνοτροπία, εμπνέοντας και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που τον χαρακτήρισαν στη διάρκεια της ζωής του.
Οι πίνακές του και η τεχνοτροπία του, έτυχαν αναγνώρισης και στο εξωτερικό, όπου απέσπασε αρκετές διακρίσεις, τιμώντας έτσι και την Πάτρα. Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου ήταν ξεχωριστός και ως κύριος κατασκευαστής αρμάτων στο Πατρινό Καρναβάλι. Ήταν ο πρώτος, που παρουσίασε άρματα με κίνηση, θέλοντας να δώσει ζωντάνια σ’ αυτά, καθιστώντας τα μοναδικά και αξιοθαύμαστα σε όλη την Ελλάδα.
Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνικών, εικαστικών Πάτρας.