Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – «Φορώντας χρώματα ανοιχτά» – Aφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη με τους Γ.Κότσιρα, Γ.Νέγκα, Δ.Σελεμίδου, Π.Βουλγαράκη, Π.Καραμαργιό, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, και ο Γ.Στάνκογλου

«Φορώντας χρώματα ανοιχτά» ,  ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η Δήμητρα Σελεμίδου, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Παντελής  Καραμαργιός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων
«Θανάσης Τσιπινάκης», η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η
Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, και ο
Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του αφηγητή, παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου,  

 

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του, μεγάλου Έλληνα ποιητή στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

 

Ο τίτλος της συναυλίας « Φορώντας χρώματα ανοιχτά» είναι εμπνευσμένος από το ποίημα «Άνοιξη μ.Χ.» και καλεί το κοινό να σιγοτραγουδίσει «ανάμεσα στην ισημερία της άνοιξης και την ισημερία του φθινοπώρου» ποιήματα του πρώτου νομπελίστα ποιητή μας, προτρέποντας το να συντονιστεί με το πνεύμα αισιοδοξίας, υπομονής και παρότρυνσης που διατρέχει το σεφερικό έργο.

 

Οι θεατές θα ανταμώσουν και θα «συντονιστούν» με το «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», κρατώντας κι εμείς τη ζωή μας όπως κράτησε ο ποιητής τη δική του: «ψιθυριστά μέσα στην απέραντη σιωπή».

 

Ο Γιάννης Κότσιρας, , η Γιώτα Νέγκα και η Δήμητρα Σελεμίδου, η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο Παντελής Κυραμαργιός
θα τραγουδήσουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία έχουν απευθυνθεί στο συναίσθημα του κόσμου και ως τραγούδια, με μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών. 

 

Ο Γιάννης Στάνκογλου που έχει αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή. Τη συναυλία θα διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ) Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

Το μουσικό μέρος θα αναλάβει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη μεσογειακή χροιά των μαντολίνων της.

 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου.

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πιάνο

Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο

Κώστας Μιχαλός: κιθάρες

Hρακλής Παχίδης: τύμπανα

Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο

 

Συμπράττει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διδασκαλία Χορωδίας, Εναρμονίσεις: Νίκος Χιώτογλου.

Συμπράττει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Διδασκαλία Χορωδίας: Λίνα Γερονίκου. 

 

Ενορχηστρώσεις: Νίκος Χιώτογλου, Κωνσταντίνος Γκιβίσης.

Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα

 

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

 

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.