Θα φυτευτούν 75 νέα δέντρα 7 επιπλέον θάμνοι στο υπο κατασκευή πάρκο του Αγ.Αλεξίου – Νέα συνάντηση αντιδημάρχου έργων με κατοίκους

 

Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Κορδάς και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου, συναντήθηκαν με ομάδα κατοίκων της περιοχής που είναι κοντά στο χώρο του πρώην λούνα παρκ στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου, εκεί όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου που θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, ζητούν να αλλάξει η αρχιτεκτονική μελέτη και να παραμείνουν στη θέση τους, οι υπάρχοντες ευκάλυπτοι. Η Υπηρεσία τους ενημέρωσε, ότι αντί των 10 ευκαλύπτων, θα φυτευτούν 75 νέα δέντρα και επιπλέον θάμνοι, όπως ακριβώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη και χρηματοδοτημένη μελέτη, από το Πράσινο Ταμείο με 770.000 ευρώ. 

 

Πρόκειται για το άλσος του Αγίου Αλεξίου, που αφέθηκε –στην μεγαλύτερη έκτασή του- με πολιτική απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ, σε επιχειρηματίες που κατασκεύασαν Σούπερ Μάρκετ. Ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην λούνα παρκ, ήταν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και τότε, ενώ έπαιρναν δάνεια για δήθεν αναπτυξιακούς –όπως τα δικαιολογούσαν- σκοπούς, δεν θέλησαν να δώσουν το απαιτούμενο ποσόν στην Τράπεζα, για να παραμείνει όλος ο χώρος ελεύθερος για τους κατοίκους. 

Σήμερα, ο Δήμος, κατασκευάζει μια νέα πλατεία στον εναπομείναντα χώρο, που επί 25 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι το έργο θα συνεχιστεί όπως έχει σχεδιαστεί, προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των παιδιών που θα αποκτήσουν έναν ακόμα μεγάλο παιδότοπο.