Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας

 

Καθαρή θάλασσα και παραλίες εντός του αστικού ιστού της Πάτρας, θα απολαμβάνουν οι Πατρινοί και οι επισκέπτες, με το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης και άλλων συνοδών έργων για τη μεταφορά, προς επεξεργασία, σε αυτόν των λυμάτων των περιοχών που μέχρι σήμερα δεν είναι συνδεδεμένες με το Βιολογικό.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, υπέγραψε  τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΠΑΤΡΑΣ», μεταξύ της ΔΕΥΑΠ και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Με την επέκταση των Εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας θα γίνεται παραλαβή των λυμάτων των οικισμών: Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελλοκάμπου, Αγ. Στεφάνου Σαραβαλίου, Μιντιλογλίου, Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου, Βραχναιϊκων.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας και που θα συμβάλλει σημαντικά στο να μείνει καθαρός ο Πατραϊκός Κόλπος. 

H Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η κατασκευή της επέκτασης, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου αλλά αντιμετώπισε πολύ μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις γιατί οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, έχουν ψηφίσει νόμους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2021 για να ανακηρυχθεί ανάδοχος.

Η επέκταση του Βιολογικού σε συνδυασμό με το έργο της ήδη δρομολογημένης αναβάθμισης των υπαρχουσών Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας λυμάτων, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της δυναμικότητας και στη βελτίωση της λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9.915.000,00 € χωρίς το ΦΠΑ και η συμβατική του διάρκεια είναι 24 μήνες για την κατασκευή συν 6 μήνες για τη δοκιμαστική λειτουργία.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 – 2020).