Σύσκεψη λόγω του κινδύνου πυρκαγιών – Π. Μελάς : ” Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση”

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη λήψη μέτρων λόγω της κατάστασης συναγερμού που έχει τεθεί η περιοχή για εκδήλωση πυρκαγιάς (Κατηγορία Κινδύνου 5), τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, Αλεξία Καρδάρα.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε:

«Η Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και οι εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας είναι σε θέσεις μάχης και σε πλήρη ετοιμότητα, δίπλα στο λαό που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από τις φωτιές.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, τώρα είναι ώρα μάχης για την αντιμετώπιση  τυχόν νέων εστιών στην περιοχή μας, που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Είναι ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Είναι όμως και ώρα προβληματισμού, γιατί για μία ακόμη χρονιά φάνηκε η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη. Είναι φανερές οι ελλείψεις στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε μέσα ώστε να μπορεί να είναι σε πλήρης ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός. Βασικό επίσης θέμα είναι η χρηματοδότηση των Δήμων και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να υπάρχουν σωστά οργανωμένες υπηρεσίες που να μπορούν να ανταποκριθούν όπως πρέπει.

Καλούμε το λαό της Πάτρας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, η λαϊκή περιουσία και ο δασικός πλούτος της περιοχής».