Ξεκινάει η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας “JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ” με « Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου»

Ο νέος πολυχώρος των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων της Πάτρας, για τρεις ημέρες θα είναι… JAZZ. Θα είναι …+ΠΡΑΞΕΙΣ. Υπεύθυνη γι’ αυτό η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ», η οποία ξεκινά την φετινή της πορεία στο θεσμό, στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 1η Ιουλίου, με « Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου».

Πρόκειται για μία συναυλία στην οποία ενσωματώνεται η τάση του Θάνου Μικρούτσικου προς το σύνθετο αυτοσχεδιασμό. Οι αυτοσχεδιασμοί εμφανίστηκαν στο έργο και στα τραγούδια του  νωρίς, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70. 

Τζαζ-ροκ αναφορές, υπάρχουν στο κομμάτι «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του ’82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί». Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια», όπως και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου ήταν, ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του. Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

Βασικοί συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, που πορεύτηκαν μαζί του σε διαφορετικές περιόδους, θα προσεγγίσουν μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος Θα ήθελε.. Αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους ενώ ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει Καββαδία (Λύχνος του Αλλαδίνου,’Ενα μαχαίρι, William GeorgeAllum κ.α) Μπρεχτ, Τριπολίτη (Μπουμ,’Ενα μπλουζ η αγάπη μου πένθιμο), Καβάφη, Ελευθερίου(Άμλετ).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου και η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη.

Παίζουν : Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) , David Lynch ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά).  Τραγουδάει  ο Χρήστος Θηβαίος. 

Κατά την διάρκεια της τριήμερης ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»,  ο χώρος όπου  φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ. 

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία θα γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€. 

Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.