Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο πλευρό των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας έξω απο τη Βουλή

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους και στις Περιφέρειες μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», παραβρέθηκε χθες, κατά την κινητοποίησή τους έξω από την Βουλή, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία», το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και την αλλαγή των όρων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, ώστε να το δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης ο Κώστας Πελετίδης και αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜέΡΑ25, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν έδωσαν καμία απάντηση στο αίτημα για συνάντηση, στις οποίες κατέθεσαν σχετική τροπολογία μέσω του Γραφείου της Βουλής.
Ο Δήμαρχος Πατρέων μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε:
«Σήμερα ήρθαμε στη Βουλή για να καταθέσουμε τις θέσεις μας και να ζητήσουμε την συμπαράσταση των κομμάτων.
Αυτό είναι το ένα βήμα. Το κύριο βήμα θα γίνει από τους εργαζόμενους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με το να καταθέσουμε μια τροπολογία δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να γίνει το αίτημα θέση όλων.
Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) είναι οι οχταμηνίτες αυτή την περίοδο. Πρέπει να γίνει θέση όλων ότι θέλουμε δουλειά μόνιμη, με δικαιώματα.
Μπορεί να υπάρξει, έστω και τώρα, παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος της χρονιάς, να μπορούν μετά οι εργαζόμενοι να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Αυτό θα γίνει με τον αγώνα. Δεν μας χαρίζει κανένας τίποτε. Αν ήθελαν θα το είχαν κάνει πριν από καιρό.
Ειπώθηκε και από την κυρία Φωτίου ότι έτσι είναι αυτά τα οχτάμηνα, είναι για ανακύκλωση. Πραγματικά ανακύκλωση της ανεργίας γίνεται και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ας το ξεκινήσουμε εμείς, να τους πιέσουμε να το αλλάξουν.
Έτσι ξεκινούν οι διεκδικήσεις, Θέλει συνέχεια, θέλει αγώνα. Χρειάζεται ενότητα, δεν πρέπει να διαχωριζόμαστε μεταξύ μας. Χρειάζεται να βλέπουμε ποια είναι η αιτία και να την αντιμετωπίζουμε. Αν συγκεντρώσουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε και βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιτυχίες.
Καλό αγώνα».