Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε όψιμα το μανδύα του φιλεργατικού 

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε όψιμα το μανδύα του φιλεργατικού 

 

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο δια του  επικεφαλής της κ. Ρώρου, ζήτησαν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, στη  σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το αίτημα 33 οκταμηνιτών συμβασιούχων, που απασχολήθηκαν στο Δήμο μέσα στο 2018, να επανέλθουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις 11/12/2019 είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 16/12/2019. Στη συνέχεια, κατέθεσαν ξανά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 7/2/2020.

Εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους και προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντια στη Δημοτική Αρχή –που είναι ο μόνος σύμμαχός τους- ισχυριζόμενοι ψευδώς, ότι «μπορεί να τους μονιμοποιήσει και δεν το κάνει»! 

Βγάζουν «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει και υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία, με προγράμματα μερικών μηνών. 

Το σύστημα που υπηρετούν γεννά φτώχεια και ανεργία. Οι κυβερνήσεις χθες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ δεν δέχτηκαν κανένα από το αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους, σε όλους τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, οι οποίοι έδιναν και δίνουν «καρμπόν» την ίδια απάντηση: «Με την παρέλευση του 8μήνου, οι ‘ωφελούμενοι’ απολύονται», όπως άλλωστε είχε απαντήσει και η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σε αντιπροσωπεία εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας. Ας μην τα ξεχνάει αυτά ο κύριος Ρώρος και οι σύντροφοί του.

Η Δημοτική Αρχή  θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, να υπάρχει  δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν, στο σύνολό τους, οι ανάγκες στο Δήμο.

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα της ανεργίας και των συμβασιούχων στα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ θα συζητηθεί, συνολικά και ολοκληρωμένα, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.