Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΤΣΗ

Συμπληρώθηκαν σήμερα 19 Απρίλη, 30 χρόνια από την φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Βασίλη Κυριακόπουλο, του Γιάννη Καυκά 25 χρόνων, της 25χρονης Όλγας Στραγγαλινού, του 23χρονου Δημήτρη Σεϊτανίδη και της Γεωργίας Βέρρα 24 χρόνων.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, στη  διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από  το κτίριο του Βρετανικού υποπροξενείου, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, της Αντιδημάρχου Υγείας – Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικών συμβούλων και συγγενών των αδικοχαμένων, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη της βόμβας.  

Ο Δήμαρχος τόνισε σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης: «Είμαστε εδώ και φέτος, για να θυμηθούμε τι έγινε τότε και να πούμε ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας τέτοιος κοινωνικός περίγυρος, που θα εμποδίσει το να ξαναθρηνήσουμε αθώους συνανθρώπους μας. Διαχρονικά οι ενέργειες αυτές, στρέφονται ενάντια στο Λαϊκό Κίνημα και τους αγώνες του».