Η Δημοτική Αρχή στην κινητοποίηση των παραγωγών των λαϊκών αγορών ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε σήμερα το πρωί, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, στην αγωνιστική κινητοποίηση που έγινε στην λαϊκή αγορά της Αγίας Βαρβάρας, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και είναι καταστροφικό για παραγωγούς, αυτοαπασχολούμενους πωλητές και καταναλωτές.

 

Ο Δήμαρχος δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Ο Δήμος είναι δίπλα σας. Είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Όλον αυτό τον χρόνο, που ζούμε την πανδημία, τονίζαμε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι λαϊκές αγορές και την πανδημία την αξιοποίησαν ως αιτιολογία για να προωθήσουν αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλουν να υπάρχουν οι λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί γιατί θέλουν την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Δεν θέλουν επαγγελματίες παραγωγούς να τους κόβουν τα κέρδη. Όλο αυτό το διάστημα, κάθε φορά που γινόταν συζήτηση για τον κορωνοϊό και την μετάδοσή του, οι λαϊκές αγορές ήταν στα πρώτα θέματα και πότε θα σταματήσει η λειτουργία τους. Στην πόλη μας, τις κρατήσαμε όρθιες, χάρη στη συνεργασία που είχαμε και καταφέραμε να κόψουμε τον βήχα σ’ αυτούς, που με… όχημα την πανδημία θέλανε να κλείσουνε τις λαϊκές. Αφού αυτό δεν το κατάφεραν, έρχονται σήμερα και επιδιώκουν μ’ ένα νόμο, να εφαρμόσουν την επιλογή της Ε.Ε. και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματιών και αλυσίδων και στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στο χέρι σας και στο χέρι του λαού είναι να κρατηθούν ζωντανές οι λαϊκές. Διότι δεν είναι μόνο για σας, που είναι η δουλειά σας, που ζείτε εσείς και οι οικογένειές σας, είναι και για όλο τον λαό, αφού στη λαϊκή μπορεί να βρει προϊόντα φτηνά και ποιοτικά. 

Ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλετε. Αυτό είναι το δίκαιο και σ’ αυτό θα συμπαραταχθούμε όλοι. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί, ενωμένοι, απέναντι σ’ αυτούς, που δεν έχουν τίποτ’ άλλο στο μυαλό τους, πώς θα ζήσουν αυτοί και θα «τελειώσουν» τον λαό. Είναι στο χέρι μας».

 

Η σημερινή κινητοποίηση στην Πάτρα, έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγωνιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους των λαϊκών αγορών, με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, που προωθεί η Κυβέρνηση.