Νεα μείωση 10% στα Δημοτικά Τέλη για το 2021 – 45% Η συνολική μείωση απο το 2015 εως σήμερα – Η Πάτρα έχει τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη

Από το 2015 έως σήμερα τα Δημοτικά Τέλη στο Δήμο Πατρέων μειώθηκαν κατά 45%

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 10% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2021 – 45% Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ – Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Εγκρίθηκε, στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2021. Συνολικά 45% από τις αρχές του 2015. 

 

Παρουσιάζοντας την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των δημοτικών τελών, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

 

«Η εισήγησή μας διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση και διάλογο με φορείς της πόλης μας αλλά και με τα διαμερίσματα τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Με την πολιτική μας στα ανταποδοτικά τέλη ερχόμαστε να λειτουργήσουμε  τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχουν  ανταποδοτικά τέλη γιατί είναι 2η και 3η φορολόγηση των πολιτών.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό από άμεσους και έμμεσους φόρους, πρέπει να επιστρέφονται με υπηρεσίες σε αυτούς που τα έδωσαν.

Το 95% των εσόδων του κρατικού ταμείου προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Δυστυχώς όμως πηγαίνουν μέσω «αναπτυξιακών» νόμων, επιχορηγήσεων κ.λπ. στους κατέχοντες τον πλούτο, δήθεν για «επενδύσεις» και «ανάπτυξη».

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, βλέπουμε ότι το μόνο που διασφαλίζεται είναι η κερδοφορία των λίγων.

Είναι εργαλείο η Τοπική Διοίκηση στα χέρια του αστικού κράτους με τον αντιλαϊκό ρόλο της, ως κρίκος αυτού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι  Δημοτικές  Αρχές  και η  πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έχουν αφήσει κατά μέρος το πεδίο της όποιας διεκδίκησης προς τη μεριά της κυβέρνησης και διεκπεραιώνουν πολιτικές  του κυβερνητικού έργου.

Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών τοποθετείται η Δημοτική μας Αρχή ως αγωνιστική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο ίδιο αυτό κράτος με την εκάστοτε αστική κυβέρνηση του και στον σχεδιασμό του κεφαλαίου.

 Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε μάχες για να κρατάμε όλες τις υπηρεσίες μας όρθιες, να βελτιώνεται ο ηλεκτροφωτισμός και η καθαριότητα με νέες αγορές μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων χωρίς δάνεια όπως πριν. 

Αν μας έδιναν τους θεσμοθετημένους πόρους που είναι για την Τοπική Διοίκηση και που συνολικά ανέρχονται στα 6 δις χωρίς να τα παρακρατούν από το 2010, τότε θα είχαμε τη δυνατότητα για περισσότερα μέτρα σε έργα και υπηρεσίες προς όφελος του πατραϊκού λαού.

       Θα συνεχίσουμε με επιμέλεια και προσοχή όπως κάνουμε μέχρι σήμερα να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου μας και παράλληλα να παίρνουμε μέτρα ανακούφισης των συνδημοτών μας προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

 

   Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  •  Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών
  • Δραστική αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών και για κοινωνική πολιτική.
  • Επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών. 
  • Να αποδίδεται κατ’ έτος το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Απαιτούμενη χρηματοδότηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και Δημοσίων Υπηρεσιών και άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.
  • Κατάργηση της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου της 31ης /12/2020 περί αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα και για το 2021.
  • Προσλήψεις στους Δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες  πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
  • Διεκδικούμε από τη κυβέρνηση ο δημοτικός φωτισμός να μην περιλαμβάνει Φ.Π.Α.  Να εντάσσεται  στο τιμολόγιο των μεγάλων καταναλωτών και όχι στο οικιακό τιμολόγιο όπως είναι μέχρι σήμερα.

     Η οργάνωση του λαϊκού κινήματος με τη δυναμική του, αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα προκειμένου και αυτή την κρίση να μην την πληρώσει ο λαός αλλά να έχουμε και θετικές εξελίξεις για την πόλη μας και τη χώρα μας».