Κώστας Πελετίδης: Θα συνεχίσουμε,  με συνέπεια λόγων και έργων, να υπηρετούμε τον λαό

 

Κώστας Πελετίδης: Θα συνεχίσουμε, 

με συνέπεια λόγων και έργων, να υπηρετούμε τον λαό

           Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την παρέμβασή του, στην σημερινή (Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

           «Το τελευταίο διάστημα, ο λαός μας ζει με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και θρηνεί θύματα καθημερινά. Ταυτόχρονα, ζει την επιδείνωση των όρων ζωής του σε όλα τα επίπεδα. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, η Δημοτική Αρχή μπήκε μπροστά, στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και τους αγώνες για την προστασία της υγείας και της ζωής του πατραϊκού λαού. Διεκδικεί τη θωράκιση του Δημόσιου τομέα της Υγείας, που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ., υποβάθμισαν και τώρα με την πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Παράλληλα, αγωνίζεται για να μην καταστραφούν οικονομικά τα λαϊκά στρώματα.

Το ίδιο διάστημα, η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, αντί να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και του λαού, πρόβαλλε και προβάλλει ως λύση στις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος υγείας, την «ατομική ευθύνη», κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για τη συμμετοχή της στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Αντί να νοιαστούν για το πώς θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, αντί να βγάλουν έστω και μία ανακοίνωση για το εκ νέου «πάγωμα» των προσλήψεων –που συνεπάγεται «αργό θάνατο» για το Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ-, αντί να ενδιαφερθούν για τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή, θεωρώντας την υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα που οξύνονται, εξαιτίας ακριβώς αυτής της πολιτικής. Στην ουσία, «τα έχουν» με τον πατραϊκό λαό και θέλουν να τον τιμωρήσουν, γιατί «παρεκτράπη» και επέλεξε εμάς ως δημοτική αρχή και ως Δήμαρχο τον Πελετίδη, ώστε να δει «μία άσπρη μέρα».

Ο πατραϊκός λαός δικαιώθηκε. Γιατί μαζί του, μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε και ακολουθεί μία ασυμβίβαστη πορεία, απέναντι στους πάσης φύσεως εχθρούς των συμφερόντων του.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν υποκλινόμαστε σε αυτούς που έκαναν τη ζωή μας δύσκολη. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε, όπως αυτοί, ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων είναι «εκτός αρμοδιοτήτων μας». Ότι εμείς «είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η Κυβέρνηση για τα γενικά», όπως έχει ακουστεί πολλάκις από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπήκαμε μπροστά για το σύνολο των αναγκών του πατραϊκού λαού.

Αυτή η πορεία έχει δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες και διάφορους τοπικούς «υποτακτικούς» σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές.

Πέρασε η εποχή των δήθεν «οραμάτων», που συνεπάγονταν παχιά λόγια με ασήμαντο έργο. Η πόλη μας έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο. Εκεί βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όλα όσα ήταν μόνο προς συζήτηση εδώ και δύο δεκαετίες, έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση.

Αποδείχτηκε η αξία των αγώνων. Χάρις σε αυτούς παραχωρήθηκε η παραλιακή ζώνη στο Δήμο. Το τρένο υπογειοποιείται. Ο Λαδόπουλος πήρε το δρόμο της ζωής και όχι των ερειπίων και ο κατάλογος είναι τεράστιος, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και από τον εισηγητή μας.

Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που έχει ήδη πληρωθεί από το λαό μας, θα δώσει νερό στην πόλη μας και στους γειτονικούς Δήμους. Χάρις στη στάση του Δήμου μας, αλλά και των Δήμων Δυτικής Αχαϊας και Ερυμάνθου, χάρις στην πίεση που ασκήσαμε μαζί με τον κ. Νικολάου και τον κ. Καρπή, έγινε κατορθωτό η περιοχή μας να πάρει το νερό δωρεάν από το φράγμα και να μην το ξαναπληρώσει. Με αυτό τον τρόπο, θα εξοικονομήσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία. Όσο θα είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας, δε θα τολμήσει καμία κυβέρνηση να «χαρατσώσει» ξανά τους συνδημότες μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατραϊκό λαό, θα ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του. Τον διαβεβαιώνουμε, για μία ακόμα φορά, ότι εμείς θα είμαστε «κερί αναμμένο» δίπλα του, στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή, για την ανακούφισή του.

Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τον πατραϊκό λαό, θα το υλοποιήσουμε. Ταυτόχρονα, θα ξεσκεπάζουμε όλους όσους στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο και τη δημιουργία. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, με συνέπεια λόγων και έργων, να υπηρετεί το λαό, να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες του από εμάς».