Ο Δήμαρχος με επιστολή του ζητά συνάντηση απο τον Υπ.Υποδομών για το τρένο και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επιστολή, ζητώντας συνάντηση μαζί του, για το ζήτημα του τρένου και των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σε πρόσφατη επίσκεψή σας στην Πάτρα, παρουσιάσατε βασικούς άξονες του νέου σας σχεδίου για τη διέλευση του τρένου από την πόλη μας, στους οποίους περιλαμβάνεται υπογειοποίηση της γραμμής από την οδό Κανελλοπούλου έως το νέο λιμάνι.
Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να προγραμματιστεί μία συνάντηση-σύσκεψη, ώστε να συζητηθούν λεπτομερώς τα ζητήματα που αφορούν στη λύση που προτείνετε και τη δική μας πρόταση. Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας το θέμα της υπογειοποίησης από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου, σε συνδυασμό με τα έργα στο τμήμα από Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο, τα οποία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη έχουν διακοπεί, με αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από αυτά να αποτελεί εστία μόλυνσης και ατυχημάτων.
Όπως γνωρίζουμε, ήταν προγραμματισμένη η ανάπλαση στην επιφάνεια των υπογειοποιημένων με cut and cover τμημάτων και θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν έχει γίνει η σχετική ανάθεση, καθώς και εάν έχει συμβασιοποιηθεί. Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Ρίο έως την Κάτω Αχαΐα.
Θεωρούμε ότι σε αυτή τη φάση, πρέπει να ενημερωθούμε για το τελικό σχέδιο διέλευσης του τρένου από την πόλη, όπως επίσης και για το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα εργασιών. Αναμένουμε την απάντησή σας και τον προγραμματισμό της συνάντησης».