Σύσκεψη στην έδρα της ΠΔΕ με αντικείμενο την υλοποίηση της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω παράκτιας διάβρωσης σε τμήματα του παραλιακού οδικού δικτύου του Δήμου Πατρέων.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με αντικείμενο την υλοποίηση της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω παράκτιας διάβρωσης σε τμήματα του παραλιακού οδικού δικτύου του Δήμου Πατρέων.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παρουσία των συνεργατών τους, συζήτησαν εκτενώς τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθηθούν.
Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Πατρέων να συνεργαστούν ώστε να καθοριστούν τα τμήματα στα οποία επιβάλλεται να γίνουν παρεμβάσεις και να προχωρήσουν από κοινού στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας από τα Αραχωβίτικα έως τα Καμίνια.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τα τμήματα του παραλιακού οδικού δικτύου στις Τοπικές Κοινότητες Καμινίων, Μονοδενδρίου, Βραχνεϊκων, όπως επίσης Ρίου, Ακταίου, Αγ. Βασιλείου και Αραχωβιτίκων, αλλά και τα τμήματα οδών εντός της πόλης της Πάτρας και συγκεκριμένα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και την επέκταση αυτής έως τον Φάρο της Αγυιάς.
Για όλα τα παραπάνω, συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πατρέων.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, οι Αντιδήμαρχοι Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων Αναστασία Τογιοπούλου, Δημοτικής Ενότητας Ρίου Ευάγγελος Κατσακούλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστος Καραγιάννης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, ο Διευθυντής Έργων Υποδομής Δήμου Πατρέων Γιώργος Σπηλιωτόπουλος και ο Προϊστάμενος του τμήματος Οδοποιίας Θεόδωρος Μπαρζός.