Πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων αρχίζει ο Δήμος Πατρέων

Πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων αρχίζει ο Δήμος Πατρέων καλώντας τους δημότες να στηρίξουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια που θα προστατέψει το περιβάλλον από επικίνδυνες και βλαβερές ουσίες.
Η φύση των υλικών αυτών επιβάλλει τη συγκέντρωση σε ελεγχόμενους χώρους, γι αυτό οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν στο ισόγειο Δημοτικών κτιρίων, σε εννέα διαφορετικά σημεία της πόλης και είναι στη διάθεση των δημοτών κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών.
Η διαχείριση των ανακυκλούμενων ηλεκτρικών συσκευών , των τόνερ μελανιών και των λαμπτήρων γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία «Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.», τον υπεύθυνο φορέα για την ανακύκλωση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές, που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας γίνονται ένα επικίνδυνο φορτίο για το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, όταν παύουν να είναι χρήσιμες σε εμάς και καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων. Ένας υπολογιστής για παράδειγμα περιέχει μέταλλα όπως χαλκός, ψευδάργυρος, κασσίτερο, μόλυβδο ή κάδμιο. Όταν τον πετάξουμε στη φύση τα τοξικά μέταλλα θα μολύνουν το περιβάλλον και θα καταλήξουν μέσω της διατροφικής αλυσίδας στο πιάτο μας.
Με την ανακύκλωση των παλιών συσκευών συνεισφέρουμε στη μείωση της εξόρυξης των φυσικών πόρων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν, μεταφέροντας κάθε μικρή ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που αποσύρουν, όπως επίσης τα τόνερ και τους λαμπτήρες που δεν χρειάζονται, στους ειδικούς κάδους συγκέντρωσής τους.
Την επόμενη φορά που θα χαλάσει το μίξερ σας, το σεσουάρ μαλλιών και οποιαδήποτε άλλη μικρή συσκευή, αντικαταστήσετε λαμπτήρα ή τόνερ στον υπολογιστή σας θυμηθείτε ότι ο κόπος για τη μεταφορά τους στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης είναι ελάχιστος σε σχέση με τη μόλυνση που θα προκαλέσουν αν καταλήξουν στο περιβάλλον.
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ TONER
1) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές [ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ 28 ( στην είσοδο του κτιρίου)]
➡️ TONER [ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ 30( στην είσοδο του κτιρίου) ]
2) ΚΕΠ – ΚΤΙΡΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές [ είσοδο του κτιρίου ΚΕΠ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ]
➡️ Ηλεκτρικούς Λαμπτήρες[είσοδο του κτιρίου ΚΕΠ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ]
➡️ TONER [μέσα στα γραφεία του ΚΕΠ ]
3) ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΜΙΑΟΥΛΗ 100
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές
➡️ TONER
4) ΚΤΙΡΙΟ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 50
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές[στην είσοδο του κτιρίου του Δημοτικού Συμβουλίου]
➡️ TONER[στην είσοδο του κτιρίου του Δημοτικού Συμβουλίου ]
5) ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές[στην είσοδο του κτιρίου]
➡️ TONER[στην είσοδο του κτιρίου]
6) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ 98
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές
7) ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές
8) ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 4
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές
9) ΔΗΜ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ( Παλιό Δημαρχείο Ρίου)
Κάδοι για :
➡️ Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές
➡️ Ηλεκτρικούς Λαμπτήρες.