Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΖΑΒΛΑΝΙ

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφθηκε χτες Κυριακή 7 Απριλίου και μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στο Ζαβλάνι.

Στην ομιλία του τόνισε:

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη για να αποφασίσουμε τι Δημοτική Αρχή χρειαζόμαστε. Εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τα τεσσερισήμισι χρόνια που μας εμπιστευτήκατε και βρεθήκαμε στο «τιμόνι» του Δήμου, πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας και αυτά που είχαμε πει προεκλογικά τα κάναμε πράξη.

Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή είπαμε ότι για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανέργους, δεν έχει φτώχεια, δεν έχει παιδιά στην εξάρτηση και οι γειτονιές της δεν είναι ησυχαστήρια.

Ένοχο είναι το σύστημα και όσοι το υπηρετούν για το ότι υπάρχει ανεργία. Για να υπάρχει ζωή στην πόλη πρέπει όλοι να έχουν δουλειά, αλλά αυτοί που κάνουν κουμάντο στην χώρα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρονται για τον λαό, παρά μόνο για το οικονομικό σύστημά τους. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντί τους.

Αυτοί που έρχονται από το παρελθόν, που δεν έχουν κάνει τίποτε για την πόλη, αυτοί που λένε να είμαστε «καλά παιδιά» και να μην αντιδρούμε, θέλουν να πάρουν πάλι στα χέρια τους τον Δήμο.

Άφησαν και ερήμωσαν τα πάντα στην παραλιακή ζώνη για να την παραχωρήσουν «φιλέτο» στα συμφέροντα. Ο χώρος του Νότιου Πάρκου είχε αφεθεί να απαξιωθεί για να δοθεί σε ιδιώτες, τους κόψαμε τη φόρα διαμορφώνοντας το χώρο. Είναι στο χέρι του πατραϊκού λαού να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα και να παραμείνει πάρκο, επανεκλέγοντας τη σημερινή δημοτική αρχή. Το θαλάσσιο μέτωπο, μετά από τους αγώνες μας, παραχωρήθηκε στον Δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και όχι των ιδιωτών.

Στο χώρο της πλαζ της Αγυιάς, κάναμε εγκαταστάσεις και παιδικές κατασκηνώσεις καθώς και το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων. 1300 παιδιά λαϊκών οικογενειών κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται εκεί δωρεάν. Φτιάξαμε Παιδικές Κατασκηνώσεις και στα Ροΐτικα. Όλα αυτά με τους εργαζόμενους του Δήμου και με οικονομία.

Αυτή η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους και με τον λαό έχει δύναμη. Η Πάτρα είναι εργοτάξιο με τα έργα που κάνει ο Δήμος.

Εδώ στην περιοχή, είναι να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις. Μάλιστα αυτές έπρεπε να έχουν γίνει από πέρυσι αλλά το έργο καθυστέρησε λόγω της δικαστικής διαμάχης των εργολάβων. Το ίδιο έγινε και με τις Παιδικές Χαρές.

Τώρα που η διαμάχη των εργολάβων τελείωσε, τα έργα θα γίνουν μέχρι τέλους του έτους.

Έρχεται το παρελθόν και λέει ότι αυτοί έχουν τρόπο ότι δεν χρειάζονται αγώνες. Έχουν τον σκοπό τους. Άμα δεν αγωνίζεσαι, κερδίζουν τα συμφέροντα. Εμείς είμαστε εργαλείο στα χέρια του Πατραϊκού λαού. Να μας χρησιμοποιήσει για να πετύχει να γίνουν έργα για την πόλη. Στις εκλογές ο πατραϊκός λαός είναι υποψήφιος, όχι ο Πελετίδης.

Μας απειλούν ότι στον β’ γύρο θα συνενωθούν για να κάνουν το κουμάντο τα συμφέροντα, αφού πάνω από 200 εκ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα για έργα την επόμενη περίοδο. Ο Πατραϊκός λαός μπορεί να το τελειώσει αυτό από την πρώτη Κυριακή.

Κλείνω λέγοντας ότι είμαστε κερί αναμμένο και τιμήσαμε την ψήφο του Πατραϊκού λαού.”