ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Στην σημερινή ανακοίνωση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πατρέων, παρευρέθη ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στο χαιρετισμό του σημείωσε τα παρακάτω:

«Φίλες και φίλοι καλημέρα,

Μπαίνουμε ήδη στην τελική ευθεία μιας μεγάλης και δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης, Μιας μάχης η οποία πρέπει να σηματοδοτήσει την αναγκαιότητα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να περάσει στην αντεπίθεση. Μπαίνουμε σ΄ αυτή τη μάχη με αποφασιστικότητα, αλλά και αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να έχουμε ακριβώς ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο Δήμο Πατρέων αλλά και να καταγράψει σαφή άνοδο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να περάσει στο προσκήνιο, να διεκδικήσει αποφασιστικά ότι του ανήκει και να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο.

Ο πραγματικός αντίπαλος είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική, μια πολιτική που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Από αυτή την άποψη δηλαδή, για να μπορέσει να είναι πολύ πιο αποτελεσματική η νέα Δημοτική Αρχή με τον Κώστα Πελετίδη και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χρειάζεται ακριβώς να αποδυναμωθούν όλοι αυτοί που βάζουν εμπόδια στο να ασκήσει με αποτελεσματικότητα το έργο της.

Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κοινό νήμα, μια κόκκινη γραμμή που συνδέει όλες τις κάλπες. Τις κάλπες των Δημοτικών, των Περιφερειακών αλλά και των πολιτικών εκλογών, είτε είναι αυτές οι ευρωεκλογές είτε είναι οι βουλευτικές, ανεξάρτητα του πότε θα γίνουνε.

Απ’ αυτήν την άποψη λοιπόν και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνει έτσι τα κονδύλια, χρηματοδοτώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τη βελτίωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας, δηλαδή σε απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής ή αντιπυρικής προστασίας.

Επειδή η κυβέρνηση υλοποιεί αυτές τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Περιφέρεια εξειδικεύει, από αυτή την άποψη δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος του διαχωρισμού ανάμεσα στις κάλπες αλλά ενιαία και με αποφασιστικότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Θεωρούμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα και από την πρώτη Κυριακή να κερδηθεί ο Δήμος της Πάτρας και να έχουμε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και στις υπόλοιπες κάλπες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση-παρουσίαση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»