ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Όχι στην παράδοση του λιμανιού της Πάτρας

σε επιχειρηματικούς ομίλους

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση συμβάσεων παραχώρησης δέκα μεγάλων λιμανιών της χώρας, ανάμεσά τους και της Πάτρας. Έτσι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την παράδοση των λιμανιών στο κεφάλαιο, απαλλάσσοντας μάλιστα τους “επενδυτές” από δημοτικά τέλη και έξοδα ηλεκτροφωτισμού!

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας εξυπηρετεί την μετατροπή της περιοχής μας σε ενεργειακό και κόμβο συνδυασμένων μεταφορών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, όπως έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συμφωνούν οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στρέφεται σε βάρος του λαού της Πάτρας, των εργαζομένων στο λιμάνι, όλου του πατραϊκού λαού. Θα έχει ως αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλα:

  • Την παραχώρηση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μιας υποδομής που κόστισε στο λαό πολλές δεκάδες εκατομμύρια

  • Την αύξηση της τιμής βασικών αγαθών που καταναλώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια και που μεταφέρονται μέσα από το λιμάνι, μέσα από την αύξηση της τιμής των λιμενικών υπηρεσιών.

  • Την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στο λιμάνι.

  • Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια σειρά αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιμάνι (μεταφορές, εκτελωνιστές κ.ά.).

  • Την ιδιωτικοποίηση μιας στρατηγικής πύλης εισόδου – εξόδου της χώρας, κρίσιμη για την άμυνα και την ασφάλεια του λαού και της χώρας. Εξυπηρετεί την αμεσότερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών μακελάρηδων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τον λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τις δυνάμεις που τάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το ξεπούλημα των δημοσίων υποδομών, στο Δήμο της Πάτρας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπερψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση.