Για τα Ταμειακά Διαθέσιμα και την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

O κ. Πατούλης και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ μας ενημερώνουν για την “μεγάλη νίκη της αυτοδιοίκησης” στο ζήτημα των Ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων . Απέσπασαν, καθώς μας λένε, μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης που ορίζει την υποχρεωτική διάθεση τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνη του 2019 !

Η ‘’νίκη’’ τους φωνάζει από μακριά. Έχει την σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Βολική εκτόνωση για την Κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Η “νίκη” τους όπως και “η αντάρα” των διεκδικήσεων τους είναι κενό γράμμα . Δεν απαντάνε στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων , που σήμερα, όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση , ΝΔ , ΚΙΝΑΛ , ΕΕ να επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.

Η δραστική μείωση της χρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό που τους αναδείχνει σε επιπρόσθετους φορομπηχτικούς μηχανισμούς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι εδώ και στηρίζεται ενιαία από Κυβέρνηση , ΝΔ. ΚΙΝΑΛ .

Ο ασφυχτικός δημοσιονομικός έλεγχος στους Δήμους από κράτος , ΕΕ που τους κάνει να λειτουργούν ως θεραπαινίδα των αντιλαϊκών κρατικών – κυβερνητικών επιλογών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι επίσης εδώ και η ηγεσία της ΚΕΔΕ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το αντιλαϊκό έργο!

Αυτό το αντιλαϊκό έργο, ο αγωνιζόμενος λαός και οι εργαζόμενοι, μπορούν να το γκρεμίσουν, γιατί είναι αυτοί “που πληρώνουν το μάρμαρο”

Αυτό το αντιλαϊκό έργο οι δήμαρχοι και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το αντιπάλεψαν και θα συνεχίζουν, μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους, την νέα γενιά σταθερά και με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών να διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την χώρα .

14/2/2019

Οι Δήμαρχοι

Ικαρίας: Σταμούλος Στ.

Καισαριανής: Στάμελος Η.

Πατρέων: Πελετίδης Κ.

Πετρούπολης: Σίμος Β.

Χαϊδαρίου : Σελέκος Μ.