Μια οφειλόμενη απάντηση για την χρηματοδότηση των σχολείων στο Δήμο Πατρέων

Το άσπρο μαύρο προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Πατρέων από τις σχολικές επιτροπές.
Τον ρόλο του απολογητή της κυβερνητικής πολιτικής ανέλαβε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που με το άρθρο του διαστρεβλώνει, παραποιεί και αποσιωπά τα πραγματικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των σχολείων.
Συγκεκριμένα:
– Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα κονδύλια δεν καταλήγουν εκεί πού πρέπει, αλλά δεν λέει μισή κουβέντα για το πού καταλήγουν!
Η απάντηση είναι ότι το σύνολο της επιχορήγησης διατίθεται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί αυτό;

– Τα όσα αναφέρονται για την αύξηση της επιχορήγησης είναι μόνο η μισή αλήθεια, γιατί αποσιωπούν ότι ταυτόχρονα οι σχολικές επιτροπές καλούνται να καλύψουν νέες υποχρεώσεις, όπως τα μέτρα ατομικής προστασίας των καθαριστριών, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των σχολείων, τον εξοπλισμό των ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων κ.τ.λ.
Ακόμα και η έκτακτη επιχορήγηση για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων, στην ουσία, έρχεται για να καλύψει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου (10 με 15 λεπτά) σε σχέση με πέρυσι.
Είναι δυνατόν με τα «ψίχουλα» που τελικά καταλήγουν στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών να καλυφθούν οι μεγάλες μειώσεις που οι ίδιοι αναφέρουν; Ποιον κοροϊδεύουν;

Ο στόχος των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλός:
Πρώτον να βγάλουν λάδι την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολείων μεταβιβάζοντας τις ευθύνες στους Δήμους. Φτάνουν στο σημείο να ειρωνεύονται την Δημοτική αρχή που συντάσσεται με το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικώντας διπλασιασμό της επιχορήγησης. Διεκδίκηση που υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015. Την οποία βέβαια «ξέχασε» ως κυβέρνηση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών αφού ως προτεραιότητα έχει να δίνει δις ευρώ στις ΗΠΑ για εξοπλισμούς και στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω των «αναπτυξιακών» προγραμμάτων.
Δεύτερον να αποδομήσουν το τεράστιο έργο της Δημοτικής Αρχής στα σχολεία.
Φτάνουν στο σημείο να αποσιωπούν ότι η Δημοτική Αρχή επιχορήγησε με 300.000 ευρώ τις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων το 2018.
Δεν λένε κουβέντα για το τεράστιο έργο συντήρησης και ανακατασκευής που έχει γίνει στα σχολεία με χρήματα του Δήμου.
Αποκρύπτουν οτι, με πρόσφατη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ διέγραψε το μισό απο το συνολικό χρέος των 650.000 ευρώ που έχει συσσωρευτεί, αφού επι χρόνια δεν δινόνταν τα απαραίτητα για τις ανάγκες υδροδότησης των σχολείων.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η λειτουργία των σχολείων είναι προτεραιότητά της. Αυτός είναι και ο λόγος που τα λίγα χρήματα που διαχειρίζεται ξέρει πού ακριβώς πρέπει να πάνε. Ταυτόχρονα δεν σταματά να διεκδικεί, να παλεύει ώστε τα χρήματα του ελληνικού λαού να μην καταλήγουν στους λίγους.
Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να απαλλαγούν από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Όμως ο πατραϊκός λαός δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη!