Αποκατάσταση του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Κο. Γιαννακόπουλο Δημήτριο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨της αποκατάστασης του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης ¨.

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, ιδιοκτησίας του Δήμου. Καθημερινά τον επισκέπτονται περίπου 500 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκεί βρίσκεται η αίθουσα εκδηλώσεων που λειτουργεί σχεδόν καθημερινά, βιβλιοθήκη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η αίθουσα Σώκαρη, το Εθνολογικό Μουσείο, τα γραφεία δύο αντιδημάρχων και στον 7ο όροφο τα χορευτικά του Δήμου.

Στο πολυσύχναστο αυτό κτήριο, υπάρχουν ρωγμές, δεν λειτουργεί το μεγάλο ασανσέρ εδώ και ένα χρόνο, το μικρό ασανσέρ δεν σταματά σε όλους τους ορόφους λόγω προβλημάτων του, σχεδόν καθημερινά καλείται η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει συμπολίτες μας. Ο φωτισμός εξόδου κινδύνου δεν λειτουργεί. Τα αλουμίνια στο κλιμακοστάσιο είναι επικίνδυνα, η στέγη στον 7ο όροφο όταν υπάρχει βροχή τρέχει, τα χορευτικά μαζεύουν  με τους κουβάδες τα νερά.

Δυστυχώς αυτά και πολλά άλλα, δεν τα έβλεπε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δεν τα βλέπει όμως και η σημερινή.

Προφανώς, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης δεν ανήκει στην κατηγορία των μικρών έργων, με τα οποία δεσμεύτηκε να ασχοληθεί.

Ο χώρος αυτός όμως δεν  είναι δυνατό να περιμένει άλλο, κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κατάστασή του μας προξενεί μεγάλη λύπη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για:

  • Την αντισεισμική προστασία-θωράκιση του κτηρίου
  • Την επιδιόρθωση-ανάπλασή του
  • Την σωστή και ασφαλή λειτουργία

Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να διαμορφωθεί χρονοδιάγραμμα για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πάτρα 05/05/11