Χαιρετισμός Φρόσως Ανδριοπούλου στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανδριοπούλου Φρόσω, εργαζόμενη στο Δήμο

Η συμμετοχή μας φυσικά στη γιορτή αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αυτονόητη κι αν μη τι άλλο, αποτελεί χρέος στον εαυτό μας, αλλά και στην πόλη που αγαπάμε.

Πρωτίστως ως εργαζόμενοι, αυτού του Δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ, γιατί εσείς ως Δημοτικοί Αρχή – κατά κοινή ομολογία – σταθήκατε δίπλα στους εργαζόμενους και πολλές φορές αρωγοί και μπροστάρηδες στις αγωνίες και στους αγώνες μας.

Κι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ μαζί σας, αν αναλογιστούμε, ειδικότερα ότι μέσα σ’ αυτή την 4ετία, επιλύθηκαν εργασιακά αιτήματα, ίσως και 15ετίας, όπως εκκρεμείς μετατάξεις, αποδόθηκαν χρηματικά χρωστούμενα – αναδρομικά, ένσημα- εφαρμόστηκαν άμεσα δικαστικές αποφάσεις, έγινε αύξηση ωραρίου προς όφελος των εργαζομένων και τόσα άλλα.

Κι ακόμα σε όποιον εργαζόμενο –ανεξαρτήτως – διεκδικούσε το δίκιο του σε δικαστική αίθουσα, υπήρξε σθεναρή υπερασπιστική παρουσία Αντιδημάρχων και πολλές φορές και του ίδιου του Δημάρχου.

Και σήμερα είμαστε εδώ Φίλες και Φίλοι, δίπλα στον Κώστα Πελετίδη και την παράταξή του, γιατί εμείς, ως εργαζόμενοι – μαζί και με εθελοντές, ανθρώπους που αγαπούν αυτό τον τόπο – με την καθοδήγηση που ΄΄επέβαλε΄΄ το πρόγραμμα αυτής της Δημοτικής Αρχής, οργανώσαμε, όχι μόνο το Νότιο Πάρκο – Πάρκα σε υποβαθμισμένες περιοχές, Λαϊκά Φροντιστήρια, προγράμματα Σίτισης ακόμα και ντελίβερι σε αδύναμους συμπολίτες, Κατασκηνώσεις, Υπνωτήρια Αστέγων και Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, Παιδικές Χαρές, Πάρκινγκ, ανακατασκευές και επισκευές Σχολείων, προγράμματα Ψυχαγωγίας, Γυμναστικής και Άθλησης σε μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένα στάδια, όπως το Παμπελοποννησιακό, που έφτασε πλέον σε σημείο να φιλοξενεί μέχρι θεατρικές παραστάσεις και τόσα άλλα. Κι όλα αυτά Δωρεάν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών μαζών, χωρίς εξαιρέσεις.

Κι είμαστε μαζί, γιατί μ’ αυτόν το Δήμαρχο και τα μέλη της δικής του παράταξης, ήμασταν μαζί και στο παρελθόν, στο πεζοδρόμιο και στους αγώνες.

Δεν ξεχνάμε για παράδειγμα την παρουσία του Ανδρέα Αντωνόπουλου το 2002 στον αγώνα των Σχολικών Φυλάκων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, που απέτρεψε μια ακόμα σύγκρουσή μας με τα ΜΑΤ.

Είμαστε εδώ Φίλες και Φίλοι, γιατί η πόρτα του Δημάρχου Πελετίδη ήταν πάντα ανοιχτή σε όλους, όπως και πριν γίνει Δήμαρχος, καθώς και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Και δυστυχώς ίσως για κάποιους είναι αναπόφευκτη η σύγκριση αυτής της Δημοτικής Αρχής, με τους άλλους μνηστήρες και επίδοξους σωτήρες του Δήμου μας, γιατί εμείς, ως εργαζόμενοι πέρα από το νου και τη μνήμη, έχουμε κυρίως τη γνώση ΄΄εκ των έσω΄΄.

Γιατί δυστυχώς επαναλαμβάνω, ήμασταν παρόντες όταν δίνονταν από κάποιους εργολαβίες, αναθέσεις ημετέρων, όταν έκαναν φτερά χρηματοκιβώτια, όταν για να εφαρμοστεί το Προεδρικό Διάταγμα πρόσληψή μας, ο τότε Δήμαρχος έλεγε ΄΄να φέρουμε την προίκα μας΄΄, λες και προξένευε το γιο του ή μάλλον συμπεριφερόταν σα να’ χε το Δήμο τσιφλίκι του.

Και ΄΄δυστυχώς΄΄ εμείς οι εργαζόμενοι ήμασταν και εκεί παρόντες, όταν απέναντι στις ανοιχτές πόρτες αυτής της Δημοτικής Αρχής, υπήρξε Δήμαρχος στο παρελθόν, που για μια 4ετία αλαζονικά δε δέχτηκε ποτέ το σωματείο μας, να αφουγκραστεί τα προβλήματά μας.

Φίλες και Φίλοι

Το να είμαστε εδώ και να στηρίζουμε την παράταξη Πελετίδη, δε μας προσδίδει καμιά κομματική ταμπέλα, όπως κάποιοι με ελαφρότητα διαδίδουν, βάζοντας σε καλούπι αυτή τη συμπόρευση.

Αν είχαμε μάθει ως τώρα να συμβιβαζόμαστε με την ΄΄πολιτική του μικρότερου κακού΄΄, είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να είμαστε εδώ μαζί ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτής της πόλης, γιατί αυτή μας η παρουσία αποτελεί μια επιπλέον πράξη αντεπίθεσης, ένα μέτωπο απέναντι σε αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές, στη χειραγώγηση και τη ναρκοκουλτούρα.

Είμαστε εδώ γιατί θα πρέπει μα αντιμετωπίσουμε τους ΄΄κλέφτες του μυαλού΄΄, οι οποίοι με παλιούς και γνώριμους μηχανισμούς, φιλοδοξούν να αναλάβουν εκ νέου το ρόλο τους, ως διαχειριστές του συστήματος, φοροεισπράκτορες και μηχανισμοί της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε εδώ, προχωράμε με την παράταξη του Κώστα Πελετίδη ώστε να συνεχίσουμε την ωραία αυτή αλλαγή που ξεκινήσαμε.

Γιατί όπως λέει και ο Γκάντι

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καλή μας δύναμη, νικηφόρο αγώνα.