Χαιρετισμός Δημήτρη Σπαρτινού στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σπαρτινός Δημήτριος, Πανεπιστημιακός, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πατρέων, που ουσιαστικά είναι εκδήλωση του λαού της Πάτρας. Η φετεινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορούν να αναπτυχθούν μεγάλοι λαϊκοί αγώνες και ταυτόχρονα θα διεξαχθούν 4 αποφα-σιστικές εκλογικές αναμετρήσεις (Δήμος Πάτρας, Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές εκλογές).

Είναι η ώρα που όλοι οι έντιμοι αριστεροί άνθρωποι οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος την «κατάθλιψη της ήττας» και την αποστράτευση, να δούμε κατάματα πως η επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές οδηγεί στη συνέχεια του λάθους και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι το πιο εύστοχο βόλι, για να αρχίσει να ανατρέπεται ο αρνητικός ταξικός συσχετισμός.

Χρειάζεται να επανεκλέξουμε ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ με την μεγαλύτερη συσπείρωση αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων της πόλης μας.

Είμαι πεισμένος ότι είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία των αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων με στρατηγικό στόχο το σοσιαλισμό.

Για τους παραπάνω λόγους, παρά τις επιφυλάξεις μου και ορισμένες διαφωνίες μου σε επιμέρους θέσεις του ΚΚΕ, θεωρώ ότι αυτό το Κόμμα είναι η πιο συνεπής, καλά οργανωμένη και ελπιδοφόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας και γι’ αυτό στηρίζω τις επιλογές του σε όλες τις εκλογές.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ