Καμώνεται τη θυμωμένη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την αντιασφαλιστική τροπολογία για τα ΒΑΕ που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή. Εμφανίζεται τάχα αιφνιδιασμένη και …θυμωμένη για την ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ.

Όμως είναι αυτή η πλειοψηφία που συμμετείχε στην Επιτροπή Μπεχράκη που έβγαλε το πόρισμα για την κατάργηση των ΒΑΕ και αποφάσισε να συμμετέχει και στη σημερινή Επιτροπή. Το να αποχωρεί από αυτές, όπως έκανε με την Επιτροπή Μπεχράκη ή το να προειδοποιεί ότι θα αποχωρήσει από τη σημερινή, «εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στην ψήφιση της τροπολογίας», είναι απλώς «στάχτη στα μάτια».

Η μέχρι το κόκαλο συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρόσφερε την ολόπλευρη στήριξή της στον αντιασφαλιστικό νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ που, μεταξύ άλλων, όριζε τη σύσταση Επιτροπής για τον επανακαθορισμό των ΒΑΕ. Μόνο σεμινάρια δεν έκανε τότε για να πείσει τους εργαζόμενους ότι ο νόμος αυτός είναι προς όφελός τους.

Γνώριζε ότι η όποια Επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει κανένα πόρισμα που να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία μετρημένα με τις κατάλληλες επιστημονικές μεθόδους. Γιατί με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμιά δημόσια υποδομή και μηχανισμός που να επιτελεί αυτό το έργο. Και συνεπώς οι Επιτροπές αυτές έχουν ένα και μοναδικό ρόλο: Να δίνουν ένα «επιστημονικοφανές άλλοθι» στις προκαθορισμένες αντιασφαλιστικές πολιτικές αποφάσεις.

Και όμως η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμμετείχε, προσπαθώντας για πολλοστή φορά να δημιουργήσει στους εργαζόμενους την ψευδαίσθηση ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορεί να βγει κάτι καλό γι’ αυτούς.

Και βέβαια οι ευθύνες της δε σταματούν εδώ. Είναι πολύ μεγαλύτερες. Και όσο περισσότερο στηρίζει τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, τόσο περισσότερο καμώνεται ότι θυμώνει. «Είμαστε, λέει, αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε δυναμικά και να προσφύγουμε στα Ελληνικά Δικαστήρια». Τόσο πολύ θυμωμένη είναι.

Ούτε λόγος για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Είναι μακριά και ενάντια στη δική της λογική. Γι’ αυτό και η ίδια είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι καθαρά μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.