Συμπαράσταση στους απολυμένους του μουσείου Πάτρας από το ΠΑΜΕ

Στο πλευρό των απολυμένων αρχαιολόγων, το ΠΑΜΕ Πάτρας οργανώνει σήμερα, 6.30μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κτίριο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Πάτρα

Την άμεση επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων εργαζομένων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας (εκδιώχθηκαν λίγες μέρες πριν από τα σημερινά εγκαίνια του μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού Α. Σαμαρά) απαιτεί η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση σήμερα (6.30 μμ), έξω από το κτίριο της Επιθεώρησης Εργασίας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και τις απολύσεις, με κεντρικό σύνθημα: «Καμιά απόλυση. Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Εύα Μελά κατέθεσαν Αναφορά εργαζομένων και απολυμένων υπαλλήλων του Μουσείου, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης – Αποκέντρωσης, στην οποία προβάλλονται τα εξής κεντρικά αιτήματα:

Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Αρση του 24μηνου για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Μουσείου.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην Αναφορά, «οι ανάγκες του νέου Μουσείου σε έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό δεν είναι προσωρινές, ούτε εξαντλούνται με τα εγκαίνια, είναι πάγιες και διαρκείς και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς δεν είναι υπόθεση εποχική. Οι συμβασιούχοι δεν είναι προϊόντα με ημερομηνία λήξης. Η προϋπηρεσία δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο απόλυσης».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.