Το θέμα του μνημείου στη θέση Σκοποβολή του Γηροκομείου έφερε η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «την τοποθέτηση μνημείου στην θέση σκοποβολή του Γηροκομείου».

Όπως σας είναι γνωστό με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην 15η Συνεδρίαση την 18η Μαΐου του 2005 εγκρίναμε την εισήγηση της ειδικής επιτροπής για την τοποθέτηση μνημείου στην θέση σκοποβολή του Γηροκομείου Πατρών και πιο ειδικά στην επιγραφή του μνημείου να αναγράφονται τα εξής: «στο χώρο αυτό κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, οι δυνάμεις της αντίδρασης και οι ξένοι πάτρωνές τους εκτέλεσαν 250 κομμουνιστές, Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, επειδή αγωνίζονταν για μια ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα».

Συμπληρώνονται σχεδόν 2 χρόνια από την απόφαση και παρ ότι έχουν εγκριθεί οι σχετικές μελέτες, έχουμε εγκρίνει ομόφωνα το σχετικό κονδύλι για την διαμόρφωση του χώρου, το σχετικό άγαλμα παραμένει στα αζήτητα σε κάποια από τις αποθήκες του Δήμου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στον χώρο.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή διοργανώνει και εκδήλωση «τιμής» μαζί με επιτροπές που δημόσια αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκαν με πρωτοφανή φανατισμό ενάντια στην επιγραφή του μνημείου.

Δυνάμεις δηλαδή που δεν πολιτογραφούνται ακροδεξιές ή βαθιά δεξιές, αλλά «αριστερές» και που επιδιώκουν τον αποχαρακτηρισμό του μνημείου, την διαστρέβλωση της ιστορίας και κυρίως την λήθη και αποσιώπηση του γεγονότος ότι στον ιερό χώρο εκτελέστηκαν μόνο στελέχη, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ.

Επειδή αυτήν την περίοδο οι ιμπεριαλιστές σε παγκόσμιο επίπεδο προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους, θεωρούμε ότι η άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί όχι απλά υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής αλλά και ελάχιστη τιμή στους εκτελεσμένους και τους συγγενείς τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.