Στον Δήμο Πατρέων κανένα άτομο με αναπηρία δεν θα στερηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση – Το γραφείο ΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων εύχεται καλή νέα σχολική χρονιά

Το γραφείο ΑμεΑ  του Κοινωνικού Οργανισμού  του Δήμου Πατρέων εύχεται καλή νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023, στους Παιδαγωγούς, σε όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες, στους γονείς και κηδεμόνες και βεβαίως στους μαθητές.

Στον Δήμο Πατρέων κανένα άτομο με αναπηρία δεν θα στερηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο Δήμος Πατρέων έχει υποβάλει πρόταση ύψους 960.000 ευρώ στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” που είναι υπό έγκριση και αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ όλων των σχολείων της πόλης.

Επίσης έχει ανταποκριθεί σε όλα τα ρεαλιστικά αιτήματα των σχολείων που έχουν μαθητές ΑμεΑ και αφορούν στην προσβασιμότητά τους.

Την Πέμπτη 15/9 έχει προγραμματιστεί στο Δημαρχείο σύσκεψη των συναρμοδίων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Πελετίδη, για να προετοιμαστεί τεχνικά η επικείμενη αυτοψία της επιτροπής καταλληλότητας σε διαθέσιμα οικόπεδα του δήμου, προκειμένου να συνταχθούν οι φάκελοι που θα υποβληθούν στην ΚΤΥΠ για την ανέγερση νέων δημόσιων σύγχρονων σχολικών κτιρίων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και  Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Με την μεταστέγαση του πρ. ΠΙΚΠΑ διατέθηκαν ήδη από την 6η Υ.ΠΕ  δύο (2) επιπλέον αίθουσες για την επέκταση του 3ου  Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στην οδό Μιαούλη 42 &  Μαιζώνος .

Έχει ανακαινιστεί το Δήμο Πατρέων η μικρή πισίνα του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο Ψαροφάι και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της λειτουργίας της, οι οποίες ως γνωστόν είναι χρονοβόρες λόγω γραφειοκρατίας.

Η αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού έχει στείλει ερωτηματολόγιο σε όλα τα σχολεία της πόλης, προκειμένου να γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση των αναγκαίων τεχνικών έργων για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, ώστε να είναι έτοιμες οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με την έγκριση της πρότασης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο ΚΟΔΗΠ και το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων είναι το σημείο αναφοράς για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Πατρέων

Στόχος του γραφείου μας είναι μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ατόμων με αναπηρία στηρίζοντας την προσπάθειά τους για ισότιμη διαβίωση

Το γραφείο ΑμεΑ αποτελεί το συνδετικό κρίκο των ατόμων με αναπηρία και της δημοτικής αρχής

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόβλημα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας και δεν έχει επιλυθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να δοκιμάσει ακόμα περισσότερο το λαό μας και ειδικά τους ανθρώπους με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Θα λειτουργήσει και φέτος από την  Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού   το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.

Θα λειτουργήσουν από τον Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ

Το γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων στεγάζεται στην Αγορά Αργύρη, (Αγ.Ανδρέου 12 πλησίον του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ).

Λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως 2: 00 μ.μ

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610433210

Emailkodip.grafeioamea@gmail.com

Δ/νση:  Αγ. Ανδρέου 12, Πάτρα

Γραμματεία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

στο κτίριο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στον 3ο όροφο,

από τις ώρες 9:00 πμ έως 15:30 μ.μ., τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610 274035.