Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό απαίτησαν, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ, η Δημοτική Αρχή, φορείς, σύλλογοι και δημότες – Oμιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη

Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό απαίτησαν, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ, η Δημοτική Αρχή, φορείς, σύλλογοι και δημότες 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου) με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν: Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες και στις μικρές επιχειρήσεις.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και συλλόγων, καθώς και εκατοντάδες δημότες. 

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος και το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Άννα Πελεκούδα.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους, διαβάστηκε από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

 

Η ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη

 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η πάλη ενάντια στις ανατιμήσεις, στις διακοπές του ρεύματος και στους γενικότερους σχεδιασμούς είναι η αρχή. Ξεκινάμε νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις.

Είμαστε συμβολικά μπροστά στη ΔΕΗ, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για το πανάκριβο ρεύμα και το σκοτάδι στο οποίο οδηγούν το λαό.

Για χρόνια προετοιμάζουν το έδαφος με όρους όπως «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», «πράσινη μετάβαση», «πράσινη ανάπτυξη», «εξορθολογισμός» κ.ά.

Πλήθος είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα «πράσινα» χαράτσια για το λαό, «πράσινα» κέρδη για το κεφάλαιο. Οι σημερινές αυξήσεις έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα.

Είναι γνωστή η αιτία. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας εκπαιδεύουν στο χαμήλωμα των προσδοκιών. Είμαστε στο 2021. Οι κάτοχοι του πλούτου κάνουν βόλτες στο διάστημα και ο λαός στο σκοτάδι!

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Ενωμένοι, όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, με οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα όσα ακόμη έρχονται (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, απολύσεις, κλπ) .

Για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική. Για να έχει ο λαός τη ζωή που του αξίζει».