Με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη συναντήθηκε σήμερα ο Ολυμπιονίκης Χριστόδουλος Κολόμβος

Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συναντήθηκε σήμερα ο Ολυμπιονίκης Χριστόδουλος Κολόμβος.

Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο  εκδήλωσης στο Δημαρχείο για τον συμπολίτη Ολυμπιονίκη, μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο που θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, του απένειμε τιμητική πλακέτα. 

 

Υποδεχόμενος τον  Χρ. Κολόμβο ο Δήμαρχος, δήλωσε: «Υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο τον Ολυμπιονίκη Χριστόδουλο Κολόμβο που τίμησε την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. Πέραν των αθλητικών επιτυχιών είναι ένα εκπληκτικό παιδί, ένας εκπληκτικός άνθρωπος, πρότυπο για την νεολαία μας. Με τις επιτυχίες του, εκτός του ότι συμβάλει στην αναβάθμιση του αθλητισμού, δίνει και τον αγώνα του κατά των εξαρτήσεων. Με τέτοιους νέους, φτιάχνεις καλύτερες κοινωνίες. Όμως πρέπει και η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της απέναντί τους, με καλύτερες υποδομές προπόνησης, στελεχωμένες με τους κατάλληλους γυμναστές στον τομέα του μαζικού αθλητισμού, αφού μέσα από ‘κει θα βγουν και τα ταλέντα μας, για να τιμήσουν τον εαυτό τους πρώτα και μετά και τη χώρα μας».

 

Ο Ολυμπιονίκης μας από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του «που είναι διπλή –όπως είπε- γιατί αυτή η εκδήλωση για το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, γίνεται στην πόλη του» και συνέχισε: «Όπως είπε και ο Δήμαρχος, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε σωστές εγκαταστάσεις προπόνησης. Εμείς, ως αθλητές της ομάδας πόλο, αισθανόμαστε ότι πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο μας και βοηθήσαμε στο να προβληθεί ένα «αδικημένο» άθλημα. Το βέβαιο είναι, ότι να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό είναι βασικό, άσχετα το ποιο άθλημα θα επιλέξουν. Να έχουν πρότυπα σωστά. Και βέβαια, τονίζουμε, ότι η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει στο να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και να γίνεται σωστά η συντήρησή τους».

 

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και το μέλος της Δ.Ε. Γηπέδων Ποδοσφαίρου και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Γεωργακόπουλος.