Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπόγραψε σήμερα συμφωνητικό μίσθωσης για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπόγραψε σήμερα συμφωνητικό μίσθωσης για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου.

Ο χώρος βρίσκεται στην περιοχή του Δρεπάνου και καλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, δηλαδή κτίρια 208 τ.μ. σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης κτηνιάτρου, αγοράς ιατρικών εργαλείων και αναλώσιμων.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Πατρέων, θα προωθήσει τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων της πόλης μας, με εφαρμογή (app), που θα βρίσκεται στο site του Δήμου (www.e-patras.gr).

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει μεταφερθεί στους Δήμους ως αρμοδιότητα, χωρίς όμως το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Σε αυτές τις συνθήκες και παρά την μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμος υλοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια προγράμματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ συνολικά έχουν στειρωθεί, σημανθεί, εμβολιαστεί και θεραπευθεί πάνω από 400 σκυλιά και γάτες.

Με την δημιουργία του Κτηνιατρείου και του Καταφυγίου, θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία της πόλης μας, ενώ θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.