Πολιτική αθλιότητα και υποκρισία στις πλάτες των εργαζομένων!

Πολιτική αθλιότητα και υποκρισία

στις πλάτες των εργαζομένων!

 

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΠΙΡΑΛ, μαζί με την παράταξη του ΚΙΝΑΛ, εμφανίζονται τάχα σαν όψιμοι υπερασπιστές των οκταμηνιτών συμβασιούχων.

Προσπαθούν με άθλιο πολιτικά τρόπο και μπόλικη υποκρισία, να στρέψουν μια ομάδα εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, ενάντια στην Δημοτική Αρχή που είναι ο μόνος σύμμαχός τους.

Βγάζουν «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο -που ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ- και το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία και τους ανέργους, με προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης, λίγων μηνών.

Πού ήταν κρυμμένοι όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως φίλοι τάχα των εργαζομένων; Πού ήταν όταν οι οκταμηνίτες έκαναν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με αίτημα την παράταση του προγράμματος μέχρι τέλος του χρόνοι; Ήταν άφαντοι!

Ποια ήταν η στάση των κομμάτων στην αντιπροσωπεία των οκταμηνιτών, όταν ζήτησε συνάντηση με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες; Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, δεν δέχτηκαν ούτε να συναντηθούν μαζί τους!

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει θεσπιστεί για να έχει 8 μήνη διάρκεια.

Λόγω της πανδημίας, φέτος συμφώνησε να παραταθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Ποια παρέμβαση έκαναν οι παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση, με έκτακτη επιχορήγηση ο Δήμος, για  να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των συμβασιούχων;

Με την πολιτική κουτοπονηριά που τους διακρίνει, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τη μισθοδοσία τους, επιδιώκουν, η Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Πράγμα που δεν θα το επιτρέψουμε.

Η Δημοτική Αρχή, αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Διεκδικεί να δοθεί παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Να καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ και την κυβέρνηση, οι μισθοί των εργαζομένων.

Με την έναρξη του προγράμματος, ενημέρωσετους συμβασιούχους, να μην προσφύγουν σε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, γιατί αδυνατεί να καλύψει την μισθοδοσία τους.

Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει ανάγκη τα πιστοποιητικά αγωνιστικότητας από πολιτικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ, των οποίων οι Υπουργοί και τοπικοί Συντονιστές, δήλωναν δημόσια σε εργαζόμενους των προγραμμάτων άλλων περιόδων, ότι «το πρόγραμμα είναι 8 μηνών και όταν υπογράφατε, γνωρίζατε ότι είναι 8 μηνών και τελειώνει».Ούτε από συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που έχουν στήσει φάμπρικα, κάνοντας χρυσές δουλειές, τάζοντας μονιμοποίηση στους συμβασιούχους οκταμηνίτες.

Οι συμβασιούχοι των οκτάμηνων, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος αγωνίστηκε μαζί τους και ποιος απουσίαζε στον αγώνα τους να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για δίμηνη παράταση.

Μπορεί να μας ενημερώσει ο κ. Αλεξόπουλος, πόσοι συμβασιούχοι από τα οκτάμηνα παρέμειναν στην εργασία τους στην Περιφέρεια, όσο ήταν Αντιπεριφερειάρχης;

Μην κουράζεται άδικα. Ούτε ένας!

Μπορούν να ενημερώσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε ποιο Δήμο –μικρό ή μεγάλο-στην περιφέρεια ή σε άλλο Δημόσιο Οργανισμό, έχουν παραμείνει εργαζόμενοι μετά την λήξη του προγράμματος; Πουθενά!

Η Δημοτική Αρχή δεν θα καταστεί όμηρος των δικηγορικών γραφείων. Δεν θα επιτρέψει να υπάρξει έστω και ένας εργαζόμενος, χωρίς να πληρωθεί. Θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χωρίς να χαρατσώσει τον λαό!

Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια λόγων και έργων, υλοποιεί για τους εργαζόμενους των οκτάμηνων 2020 – 2021, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021, με θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ – Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού» που αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο οκτάμηνο της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, στη διάρκεια του οποίου εργάζονται στις υπηρεσίες των Δήμων, να υπάρχει παράταση 4 μηνών.

Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας. χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους.

Μισθό σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα».

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής και τηφιλεργατική και φιλολαϊκή στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζει επίσης ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τουςεργαζόμενους, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, τον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.